Изљечите бронхитис

Бронхитис који карактерише повишена телесна температура, искашљавање, звиждање и бол у грудима, обично траје недељу дана.

Здравље 15.01.2019 | 11:23
Изљечите бронхитис
АКУТНИ бронхитис који карактерише повишена телесна температура, искашљавање, звиждање и бол у грудима, обично траје недељу дана. Најчешће се, по процени лекара, лечи антибиотиком, али од велике помоћи за брз и сигуран опоравак су и чајеви и други биљни препарати.

Лековити слез

Двадесет грама белог слеза и 10 грама сладића самељите у прах. Увече потопите у два децилитра хладне воде, да одстоји до ујутру. Узимајте на два сата по једну кашику.

Чај од пупољака

Десет грама пупољка бора и 10 грама пупољка јеле попарите литром кључале воде и оставите да одстоји 20 минута у поклопљеном суду. Чај процедите и пијте пет децилитара дневно. Остатак чувајте на хладном и тамном месту, а пре употребе смлачите.

Лимун и мед

Потребно вам је 10 лимунова, килограм меда и 10 главица белог лука. Лимун исеците на кришке, бели лук ољуштите и исецкајте. Помешајте са медом и оставите у затвореној тегли да одстоји недељу дана. Узимајте по четири кашичице дневно, растварајући смешу у устима и лагано гутајте.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар