Izlječite bronhitis

Bronhitis koji karakteriše povišena telesna temperatura, iskašljavanje, zviždanje i bol u grudima, obično traje nedelju dana.

Zdravlje 15.01.2019 | 11:23
Izlječite bronhitis
AKUTNI bronhitis koji karakteriše povišena telesna temperatura, iskašljavanje, zviždanje i bol u grudima, obično traje nedelju dana. Najčešće se, po proceni lekara, leči antibiotikom, ali od velike pomoći za brz i siguran oporavak su i čajevi i drugi biljni preparati.

Lekoviti slez

Dvadeset grama belog sleza i 10 grama sladića sameljite u prah. Uveče potopite u dva decilitra hladne vode, da odstoji do ujutru. Uzimajte na dva sata po jednu kašiku.

Čaj od pupoljaka

Deset grama pupoljka bora i 10 grama pupoljka jele poparite litrom ključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta u poklopljenom sudu. Čaj procedite i pijte pet decilitara dnevno. Ostatak čuvajte na hladnom i tamnom mestu, a pre upotrebe smlačite.

Limun i med

Potrebno vam je 10 limunova, kilogram meda i 10 glavica belog luka. Limun isecite na kriške, beli luk oljuštite i iseckajte. Pomešajte sa medom i ostavite u zatvorenoj tegli da odstoji nedelju dana. Uzimajte po četiri kašičice dnevno, rastvarajući smešu u ustima i lagano gutajte.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar