АО: Александра из понора, до другог кола!

Крунићева од ивице амбиса до пласмана у друго коло! Најбоља српска тенисерка, Александра Крунић, учешће на Аустралијан опену почела је великим преокретом у првом колу.  Српска тенисерка после преокрета славила на старту Аустралијан Опена.

Тенис 15.01.2019 | 10:15
АО: Александра из понора, до другог кола!
Александра Крунић била је у веома незгодној позицији у првом мечу на Аустралијан Опену, али је успела да се пласира у друго коло.

Српска тенисерка је губила резултатом 3:6, 3:5, али је направила преокрет и остварила победу.

Она је победила Зарину Дијас из Казахстана резултатом 2:1, по сетовима 3:6, 7:5, 6:1, после скоро два сата игре.

У другом сету била је на иалеквици пораза, али је са четири везана гема најпре стигла до изједначења у сетовима, а потом је противници, која је 95. играчица света, у одлућујућем, трећем сету, дозволила да освоји само један гем.

Српска тенисерка ће се у другом колу састати са Кинескињом, Ванг Ћијанг, која на WТА листи заузима 21. позицију.

Крунићева је на старту такмичења на првом Гренд слему сезоне савладала Зарину Дијас из Казахстана, резултатом 3:6, 7:5, 6:1.

Александра је до тријумфа стигла вративши се са ивице амбиса, пошто је у другом сету противница при резултату 5:3 сервирала за тријумф.

Дуел на терену број 12 трајао је скоро два сата и Српкиња је коначно остварила прву победу у сезони, после два уводна пораза. 

Против тренутно 95. играчице на WТА листи је добро почела, направила брејк на самом старту, али је потом све кренуло низбрдо – Зарина је везала три гема (два брејка), а пошто је Александра одговорила одузетим сервисом, направила је серију од четири добијена гема. 

Том серијом је дошла до првог сета и вођства у другом, после чега је виђен прави резултатски “ролеркостер” и брејк за брејком. Тада се чинило да је пораз веома близу. 

Ипак, у тој ситуацији се боље снашла Александра, некако сачувала живце у завршници и изједначила на 1-1, па је “моментум” прешао на њену страну. 

Почетком трећег сета је одузела сервис још једном и то јој је било довољно да приведе меч крају, чиме је тек у трећем међусобном дуелу победила Дијас. 

Она ће у следећем колу играти против Ћианг Ванг која је елминисала Францускињу Феро. 

Аустралијан Опен игра се за наградни фонд од 29.687.000 долара.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар