AO: Aleksandra iz ponora, do drugog kola!

Krunićeva od ivice ambisa do plasmana u drugo kolo! Najbolja srpska teniserka, Aleksandra Krunić, učešće na Australijan openu počela je velikim preokretom u prvom kolu.  Srpska teniserka posle preokreta slavila na startu Australijan Opena.

Tenis 15.01.2019 | 10:15
AO: Aleksandra iz ponora, do drugog kola!
Aleksandra Krunić bila je u veoma nezgodnoj poziciji u prvom meču na Australijan Openu, ali je uspela da se plasira u drugo kolo.

Srpska teniserka je gubila rezultatom 3:6, 3:5, ali je napravila preokret i ostvarila pobedu.

Ona je pobedila Zarinu Dijas iz Kazahstana rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:5, 6:1, posle skoro dva sata igre.

U drugom setu bila je na ialekvici poraza, ali je sa četiri vezana gema najpre stigla do izjednačenja u setovima, a potom je protivnici, koja je 95. igračica sveta, u odlućujućem, trećem setu, dozvolila da osvoji samo jedan gem.

Srpska teniserka će se u drugom kolu sastati sa Kineskinjom, Vang Ćijang, koja na WTA listi zauzima 21. poziciju.

Krunićeva je na startu takmičenja na prvom Grend slemu sezone savladala Zarinu Dijas iz Kazahstana, rezultatom 3:6, 7:5, 6:1.

Aleksandra je do trijumfa stigla vrativši se sa ivice ambisa, pošto je u drugom setu protivnica pri rezultatu 5:3 servirala za trijumf.

Duel na terenu broj 12 trajao je skoro dva sata i Srpkinja je konačno ostvarila prvu pobedu u sezoni, posle dva uvodna poraza. 

Protiv trenutno 95. igračice na WTA listi je dobro počela, napravila brejk na samom startu, ali je potom sve krenulo nizbrdo – Zarina je vezala tri gema (dva brejka), a pošto je Aleksandra odgovorila oduzetim servisom, napravila je seriju od četiri dobijena gema. 

Tom serijom je došla do prvog seta i vođstva u drugom, posle čega je viđen pravi rezultatski “rolerkoster” i brejk za brejkom. Tada se činilo da je poraz veoma blizu. 

Ipak, u toj situaciji se bolje snašla Aleksandra, nekako sačuvala živce u završnici i izjednačila na 1-1, pa je “momentum” prešao na njenu stranu. 

Početkom trećeg seta je oduzela servis još jednom i to joj je bilo dovoljno da privede meč kraju, čime je tek u trećem međusobnom duelu pobedila Dijas. 

Ona će u sledećem kolu igrati protiv Ćiang Vang koja je elminisala Francuskinju Fero. 

Australijan Open igra se za nagradni fond od 29.687.000 dolara.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar