Годишњи концерт КУД "Рудар"

У Угљевику је одржан традицонални годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Рудар” који се, као и сваке године, одржава први дан нове године по јулијанском календару.

Република Српска 14.01.2019 | 22:15
Годишњи концерт КУД "Рудар"
Прослављајући и крсну славу КУД-а “Рудар”, Светог Василија Великог, пред почетак концерта традиционално је ломљен славски колач, а након тога публици у препуној сали представило се свих осам секција, од најмлађих до сениора.

“Захвални смо им што нас на најбољи могући начин представљају у свијету. Такође, и на томе што у Угљевику организују међународни фестивал фолклора, најмасовнију манифестацију на подручју наше општине. Ја, као начелник, могу да обећам да ће општина и убудуће учинити све што је потребно за успјех њиховог рада”, навео је начелник општине Угљевик Василије Перић.

“Културно-умјетничко друштво “Рудар” постоји од 1976. године и ради непрекидно. Има 350 чланова у осам секција. Обишли смо готово цијелу Европу”, каже Милан Лазић, предсједник КУД-а ”Рудар”.

КУД “Рудар” из Угљевика ове године слави 42. рођендан.

“Нас тренутно има 20, колико ће нас бити и на сцени. Ту су и рекреативци који су нам се придружили, па остали с нама, али има и 'старе гарде', чланова који су ту од 1974. године и који су баш прави ветерани”, рекла је непосредно прије почетка концерта Ивана Јовичић, умјетнички руководилац ветерана КУД-а “Рудар”.

“У ветеранима КУД-а “Рудар” играм од 2009. године. Веома нам је лијепо, дружимо се, путујемо, учимо... И у ветеранима има нових чланова и почетника, ко жели може да научи”, каже Горана Грујичић, члан ветерана КУД-а “Рудар”.

У протеклих пет година, чланови КУД-а “Рудар” су, проносећи свијетом српску традицију, прешли преко 100.000 километара и организовали скоро 400 концерата.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар