Godišnji koncert KUD "Rudar"

U Ugljeviku je održan tradiconalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva “Rudar” koji se, kao i svake godine, održava prvi dan nove godine po julijanskom kalendaru.

Republika Srpska 14.01.2019 | 22:15
Godišnji koncert KUD "Rudar"
Proslavljajući i krsnu slavu KUD-a “Rudar”, Svetog Vasilija Velikog, pred početak koncerta tradicionalno je lomljen slavski kolač, a nakon toga publici u prepunoj sali predstavilo se svih osam sekcija, od najmlađih do seniora.

“Zahvalni smo im što nas na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu. Takođe, i na tome što u Ugljeviku organizuju međunarodni festival folklora, najmasovniju manifestaciju na području naše opštine. Ja, kao načelnik, mogu da obećam da će opština i ubuduće učiniti sve što je potrebno za uspjeh njihovog rada”, naveo je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

“Kulturno-umjetničko društvo “Rudar” postoji od 1976. godine i radi neprekidno. Ima 350 članova u osam sekcija. Obišli smo gotovo cijelu Evropu”, kaže Milan Lazić, predsjednik KUD-a ”Rudar”.

KUD “Rudar” iz Ugljevika ove godine slavi 42. rođendan.

“Nas trenutno ima 20, koliko će nas biti i na sceni. Tu su i rekreativci koji su nam se pridružili, pa ostali s nama, ali ima i 'stare garde', članova koji su tu od 1974. godine i koji su baš pravi veterani”, rekla je neposredno prije početka koncerta Ivana Jovičić, umjetnički rukovodilac veterana KUD-a “Rudar”.

“U veteranima KUD-a “Rudar” igram od 2009. godine. Veoma nam je lijepo, družimo se, putujemo, učimo... I u veteranima ima novih članova i početnika, ko želi može da nauči”, kaže Gorana Grujičić, član veterana KUD-a “Rudar”.

U proteklih pet godina, članovi KUD-a “Rudar” su, pronoseći svijetom srpsku tradiciju, prešli preko 100.000 kilometara i organizovali skoro 400 koncerata.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar