Рукометаши Србије: Борићемо се до краја!

Српски рукометаши поручили да се неће предати иако су им шансе за пролаз у други круг минималне.

Остали спортови 15.01.2019 | 10:45
Рукометаши Србије: Борићемо се до краја!
Годинама чекамо да рукометна репрезентација Србије заплеше на великој сцени, а чини се да се ништа неће променити ни на Светском првенству у Немачкој и Данској.

Већ после три утакмице на Мундијалу, ремија с Русима и пораза од Француске и Бразила, наше шансе за пласман међу 12 најбољих на свету су сведене на теорију. Ако Руси изгубе од Кореје, победе Бразил…

По правилу ми у тим калкулацијама очајно стојимо. 

Ми смо у Берлину били одлични скоро утакмицу и по. Прецизније, против Руса цео меч и 20 минута у дуелу са Французима. Додуше, пореметила нас је и повреда Немање Зеленовића, који је отпао пред крај дуела са "баћушкама".

Криза која је почела негде отприлике око 22-23. минута утакмице са "триколорима" настављена је у првом полувремену са Бразилом. Неповезано, са много техничких грешака, Србија је већ у првом делу суочила са "минус седам" (13:6). Од тог момента почели су "орлови" да играју боље, међутим не и најбоље. А, управо им је таква игра била потребна за победу.

"Нећемо се тек тако предати после овог пораза. Првенство и даље траје, ту су још две утакмице и борићемо се до самог краја, као што смо и обећали", рекао је репрезентативац Вања Илић после утакмице у Берлину.

Србија је имала чак три напада за изједначење, али ни у једном није упутила шут, већ је лопту "поклањала" Бразилу.

"Били смо нервозни у првом полувремену, правили техничке грешке, промашивали зицере које није требало. Када кола крену низбрдо, крене нервоза, а млад је тим и то је пресудило. Да смо имали још пет минута можда бисмо и стигли, али сада је већ касно", казао је Илић.

Голман Дејан Милосављев је рекао да му је пораз много тешко пао.

"Изгорели смо у првих 20 минута, видело се то на терену. Надам се да ћемо имати среће до краја групе, са утакмицама осталих ривала, да ћемо успети да изненадимо. Верујем да можемо да изненадимо било ког противника. Од сјаја смо до очаја. Надам се да ће ова екипа успети да направе нешто, да људи буду поносни на њу", рекао је Милосављев.

Ипак, не би требало отписати ове момке. Барем не за будућност и нека такмичења која нас очекују. Селектор Ненад Перуничић био је храбар када се одлучио да подмлади репрезентацију. Повео је у Немачку и Данску чак седам дебитаната и они су показали да на њих, ипак, може озбиљно да се рачуна.

Потребно је да се тим уигра, боље упозна, односно да проведе више времена заједно. Управо су и због тога важне наредне две утакмице против Кореје и Немачке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар