Rukometaši Srbije: Borićemo se do kraja!

Srpski rukometaši poručili da se neće predati iako su im šanse za prolaz u drugi krug minimalne.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 10:45
Rukometaši Srbije: Borićemo se do kraja!
Godinama čekamo da rukometna reprezentacija Srbije zapleše na velikoj sceni, a čini se da se ništa neće promeniti ni na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

Već posle tri utakmice na Mundijalu, remija s Rusima i poraza od Francuske i Brazila, naše šanse za plasman među 12 najboljih na svetu su svedene na teoriju. Ako Rusi izgube od Koreje, pobede Brazil…

Po pravilu mi u tim kalkulacijama očajno stojimo. 

Mi smo u Berlinu bili odlični skoro utakmicu i po. Preciznije, protiv Rusa ceo meč i 20 minuta u duelu sa Francuzima. Doduše, poremetila nas je i povreda Nemanje Zelenovića, koji je otpao pred kraj duela sa "baćuškama".

Kriza koja je počela negde otprilike oko 22-23. minuta utakmice sa "trikolorima" nastavljena je u prvom poluvremenu sa Brazilom. Nepovezano, sa mnogo tehničkih grešaka, Srbija je već u prvom delu suočila sa "minus sedam" (13:6). Od tog momenta počeli su "orlovi" da igraju bolje, međutim ne i najbolje. A, upravo im je takva igra bila potrebna za pobedu.

"Nećemo se tek tako predati posle ovog poraza. Prvenstvo i dalje traje, tu su još dve utakmice i borićemo se do samog kraja, kao što smo i obećali", rekao je reprezentativac Vanja Ilić posle utakmice u Berlinu.

Srbija je imala čak tri napada za izjednačenje, ali ni u jednom nije uputila šut, već je loptu "poklanjala" Brazilu.

"Bili smo nervozni u prvom poluvremenu, pravili tehničke greške, promašivali zicere koje nije trebalo. Kada kola krenu nizbrdo, krene nervoza, a mlad je tim i to je presudilo. Da smo imali još pet minuta možda bismo i stigli, ali sada je već kasno", kazao je Ilić.

Golman Dejan Milosavljev je rekao da mu je poraz mnogo teško pao.

"Izgoreli smo u prvih 20 minuta, videlo se to na terenu. Nadam se da ćemo imati sreće do kraja grupe, sa utakmicama ostalih rivala, da ćemo uspeti da iznenadimo. Verujem da možemo da iznenadimo bilo kog protivnika. Od sjaja smo do očaja. Nadam se da će ova ekipa uspeti da naprave nešto, da ljudi budu ponosni na nju", rekao je Milosavljev.

Ipak, ne bi trebalo otpisati ove momke. Barem ne za budućnost i neka takmičenja koja nas očekuju. Selektor Nenad Peruničić bio je hrabar kada se odlučio da podmladi reprezentaciju. Poveo je u Nemačku i Dansku čak sedam debitanata i oni su pokazali da na njih, ipak, može ozbiljno da se računa.

Potrebno je da se tim uigra, bolje upozna, odnosno da provede više vremena zajedno. Upravo su i zbog toga važne naredne dve utakmice protiv Koreje i Nemačke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar