АО: Надал рутински стартовао на првом ГС сезоне!

Шпански тенисер Рафаел Надал победио је у три сета Џејмса Дакворта на старту Аустралијан опена.  Прошлогодишња сензација елиминисана већ у првом колу АО! Једно од откровења прошлогодишњег издањ Аустралијан опена, Американац Тенис Сандгрен, ове године је завршио наступ већ у првом колу.

Тенис 14.01.2019 | 15:45
АО: Надал рутински стартовао на првом ГС сезоне!
Други играч планете није имао много проблема и славио је после два сата и 16 минута игре – 6:4, 6:3, 7:5.

Надал је одиграо тачно колико му је било потребно, а видно је било да још није 100 одсто физички спреман. Поготово у трећем сету када је Дакворт пружио најјачи отпор Шпанцу.

Ипак, то није било и довољно да се ситуација закомпликује и Надал је рутински прошао у наредно коло.

Рафа ће у борби за треће коло играти против бољег из сусрета Метју Ебден-Јан Ленард Штруф.

Прошлогодишња сензација елиминисана већ у првом колу АО. Једно од откровења прошлогодишњег издањ Аустралијан опена, Американац Тенис Сандгрен, ове године је завршио наступ већ у првом колу.

Бољи од Сандгрена био је Јапанац Јошихито Нишиока у четири сета са 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4.

Американац је у Мелбурн стигао након што је у Окленду освојио прву АТП титулу у каријери, али није успео у намери да се бар примакне прошлосезонском резултату на "Ози опену" када је стигао до четвртфинала.

Нишиока ће у другој рунди АО играти против десетог носиоца, Руса Карена Хачанова, који је у првој рунди савладао Немца Петера Гојовчика са 3-1.

У друго коло првог Гренд слема сезоне пласирали су се још Џон Милна, победом над Федериком Делбонисом, те Тејлор Фриц који је савладао Камерона Норија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар