AO: Nadal rutinski startovao na prvom GS sezone!

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je u tri seta Džejmsa Dakvorta na startu Australijan opena.  Prošlogodišnja senzacija eliminisana već u prvom kolu AO! Jedno od otkrovenja prošlogodišnjeg izdanj Australijan opena, Amerikanac Tenis Sandgren, ove godine je završio nastup već u prvom kolu.

Tenis 14.01.2019 | 15:45
AO: Nadal rutinski startovao na prvom GS sezone!
Drugi igrač planete nije imao mnogo problema i slavio je posle dva sata i 16 minuta igre – 6:4, 6:3, 7:5.

Nadal je odigrao tačno koliko mu je bilo potrebno, a vidno je bilo da još nije 100 odsto fizički spreman. Pogotovo u trećem setu kada je Dakvort pružio najjači otpor Špancu.

Ipak, to nije bilo i dovoljno da se situacija zakomplikuje i Nadal je rutinski prošao u naredno kolo.

Rafa će u borbi za treće kolo igrati protiv boljeg iz susreta Metju Ebden-Jan Lenard Štruf.

Prošlogodišnja senzacija eliminisana već u prvom kolu AO. Jedno od otkrovenja prošlogodišnjeg izdanj Australijan opena, Amerikanac Tenis Sandgren, ove godine je završio nastup već u prvom kolu.

Bolji od Sandgrena bio je Japanac Jošihito Nišioka u četiri seta sa 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4.

Amerikanac je u Melburn stigao nakon što je u Oklendu osvojio prvu ATP titulu u karijeri, ali nije uspeo u nameri da se bar primakne prošlosezonskom rezultatu na "Ozi openu" kada je stigao do četvrtfinala.

Nišioka će u drugoj rundi AO igrati protiv desetog nosioca, Rusa Karena Hačanova, koji je u prvoj rundi savladao Nemca Petera Gojovčika sa 3-1.

U drugo kolo prvog Grend slema sezone plasirali su se još Džon Milna, pobedom nad Federikom Delbonisom, te Tejlor Fric koji je savladao Kamerona Norija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar