Перуничић: Грешке на нивоу основне школе!

Селектор Србије, Ненад Перуничић, веома је незадовољан поразом од Француске 32:21 на Светском првенству у Берлину.

Остали спортови 13.01.2019 | 19:30
Перуничић: Грешке на нивоу основне школе!
Перуничић је поручио да је највећи проблем у српском тиму менталитет.

"Све можемо да направимо, припремимо, анализирано, али менталитет и глава, то играчи морају сами. Наравно, сва одговорност за пораз иде на мене. Суштина је да кад верујеш у нешто то градиш, али менталитет играча је такав да им је јако мало потребно да их неко поремети. Прво не поштују себе, па онда ни лопту. Са 22 техничке грешке против једне Француске добро је да смо изгубили само 11 разлике", у даху је причао Перуничић после утакмице. 

Како је навео, жао ми је јер смо их превише респектовали, није било вере да могу да се врате.

"Грешке које су прављене су на нивоу Основне школе. Ово је фајтерски спорт, мораш да се бориш, али ја се не слажем с њма да идемо даље, да имамо следећу утакмицу. Ми овај пораз не смемо да заборавимо, мора да нас дебело боли, јер сам већ после Руса видео неку еуфорију. Дуг је пут до поштовања, да би ти га неко указао и то се не гради једном утакмицом, посебно не нерешеном". 

Према његовим речима, веома је важно како ће екипа искористити дан одмора.

"Мораш мало и да се замислиш, да размишљаш, против сваког морамо да играмо исто. Ако неко овде има већу жељу од нас то је трагично, за мене то је пораз, још болнији од оног што показује семафор. Ако је то тако не желим то да признам", поручио је Перуничих. 

Рукометаши Србије у понедељак у трећем колу А групе играју против Бразила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар