ПЛ: Насри се вратио и режирао пораз Арсенала!

Фудбалери Вест Хема приредили су мало изненађење на отварању 22. кола Премијер лиге.  Карма стигла Арсенал, извиждани Насри спремио Вест Хемову победу и првенац Пепове жеље! Да ли смо видели све од Арнаутовића? Минималац Чекићара на отварању 22. кола Премијер лиге! Насри још има "муниције": Одмах победа против Арсенала! Француски везиста вратио се фудбалу после годину дана и асистирао за велику победу Вест Хема. Херој је момак који ће за два дана прославити 20. рођендан.

Фудбал 12.01.2019 | 15:40
ПЛ: Насри се вратио и режирао пораз Арсенала!
"Чекићари" су савладали градског ривала Арсенал минималним резултатом пред скоро 60.000 гледалаца на Олимпијском стадиону.

Прву победу Вест Хему над Арсеналом на домаћем терену после 12 година донео је Деклан Рајс снажним ударцем у 48. минуту меча.

Ирац рођен у Лондону је постигао први гол у дресу "чекићара" и уопште у професионалној каријери на додавање повратника у фудбал после вишемесечне суспензије Самира Насрија. 

Вест Хем је одиграо беспрекорно у одбрани сјајно затворивши све прилазе голу Пјер-Емерику Обамејангу, због чега је Арсенал током целог меча био скоро па немоћан у нападу. 

Вест Хем је деветом победом стигао до деобе седме позиције са Лестером са по 31 бод уз меч више, има десет мање од петопласираног Арсенала којем је сада угрожена пета позиција. 

У следећем колу Арсенал игра још један градски дерби, дочекује Челси, док Вест Хем гостује Борнмуту.

Самир Насри је чекао годину дана, а Вест Хем од 2006!

Француски ветеран одиграо је први меч у Премијер лиги од недавног потписа за "чекићаре" и истека суспензије, па одмах заблистао. И то против клуба у којем се прославио.

У 48. минуту лондонског дербија, Насри је прихватио лопту после лошег испуцавања Гранита Џаке и проследио је до слободног Деклана Рајса, који ће заувек памтити свој први сениорски гол:

Вест Хем - Арсенал 1:0 (0:0)

На потенцијалном опроштају траженог Марка Арнаутовића од "чекићара", екипа Мануела Пелегринија први пут је пред својим навијачима савладала великог ривала још од новембра 2006. године. У међувремену се преселила са "Аптон парка" на "Лондон стадион", нанизала 11 домаћих мечева без тријумфа против "тобџија" и данас коначно савладала великог ривала.

После непријатних резултата против Брајтона (2:2) и Барнлија (0:2), Пелегринијев тим остварио је прву лигашку победу у 2019. години. Са друге стране, Арсенал је у очигледном проблему ван свог терена, јер је на последњих пет гостовања освојио само два бода!

У таквој ситуацији, четвртопласирани Челси поново има шансу да одмакне "тобџијама" на бар шест бодова.

Паде коначно и тај Арсенал! 

Чекали су навијачи Вест Хема дан када ће уз балончиће од сапунице фудбалерима Арсенала сервирати и хладан туш у виду пораза на свом стадиону, ма како се он звао. И коначно су га дочекали, после више од деценију и кусур. Чекићари су маљем ударили Арсенал и минималним тријумфом (1:0) крунисали деби Самира Насрија и вероватно последњу утакмицу Марка Арнаутовића у препознатљивој опреми тима из Источног Лондона. 

Карма је чудо. Дочекале су присталице Арсенала да поново извижде Насрија кад год се дохвати лопте, чиме су му јасно ставиле до знања да нису заборавиле његово понашање када је напуштао Тобџије и прелазио у Манчестер Сити. Али, после реда негативних исказаних емоција, Насри се последњи смејао пошто је спремио Вест Хемову победу. Играо се почетак другог полувремена, када је домаћин изградио солидну акцију по десној страни, а када је лопта стигла до Насрија, био му је довољан само један потез, једно ролање у праву страну да пронађе нову мету Пепа Гвардиоле, младог и талентованог Деклана Рајса, који је у маниру врхунских голгетера пласирао лопту под пречку, тако да Бернд Лено није могао, ни успео да реагује. 

Арсенал је овим поразом отишао два корака уназад када је борба за Лигу шампиона у питању. Ни у петом узастопном лигашком гостовању играчи Унаја Емерија нису успели да славе, што сада Челсију оставља шансу да победом над Њукаслом оде на шест бодова предности. Тобџије би чак могле коло да заврше на шестој позицији, али за тако нешто потребно је да Манчестер јунајтед убедљиво савлада Тотенхем, бар са три гола предности. 

Поново су Тобџије изгледале бледо и неубедљиво на утакмици изван свог Емирејтса. Помало зачуђујуће сусрет је имао врло слаб темпо, што је више одговарало домаћину, а Арсенал чак није успео озбиљније ни да запрети, упркос томе што су од старта у тиму били и Пјер Емерик Обамејан и Александре Лаказет. И заиста, осим неколико спорадичних напада у другом делу и благог покушаја Матеа Гендузија Арсенал је у потпуности остао недоречен. 

После великог тријумфа Вест Хема остаје питање - да ли је ово све што смо видели од Марка Арнаутовића? Снажни нападач и његов агент већ су се неколико пута изјаснили по питању богате понуде из Кине и питање је само тренутка када ће Вест Хем попустити и прихватити обештећење од готово 40.000.000 евра. Што је, будимо реални, сјајна сума новца. 

Према начину на који се Арнаутовић поздравио при изласку с терена у 71. минуту, чини се да је то - то...

Премијер лиге, 22. коло:

Вест Хем – Арсенал 1:0 (0:0)
Рајс 48

16.00 Брајтон – Ливерпул
16.00 Барнли – Фулам
16.00 Кардиф – Хадерсфилд
16.00 К. Палас – Вотфорд
16.00 Лестер – Саутемптон
18.30 Челси – Њукасл

Недеља:

15.15 Евертон – Борнмут
17.30 Тотенхем – М. Јунајтед

Понедељак:

21.00 М. Сити – Вулверхемптон

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар