PL: Nasri se vratio i režirao poraz Arsenala!

Fudbaleri Vest Hema priredili su malo iznenađenje na otvaranju 22. kola Premijer lige.  Karma stigla Arsenal, izviždani Nasri spremio Vest Hemovu pobedu i prvenac Pepove želje! Da li smo videli sve od Arnautovića? Minimalac Čekićara na otvaranju 22. kola Premijer lige! Nasri još ima "municije": Odmah pobeda protiv Arsenala! Francuski vezista vratio se fudbalu posle godinu dana i asistirao za veliku pobedu Vest Hema. Heroj je momak koji će za dva dana proslaviti 20. rođendan.

Fudbal 12.01.2019 | 15:40
PL: Nasri se vratio i režirao poraz Arsenala!
"Čekićari" su savladali gradskog rivala Arsenal minimalnim rezultatom pred skoro 60.000 gledalaca na Olimpijskom stadionu.

Prvu pobedu Vest Hemu nad Arsenalom na domaćem terenu posle 12 godina doneo je Deklan Rajs snažnim udarcem u 48. minutu meča.

Irac rođen u Londonu je postigao prvi gol u dresu "čekićara" i uopšte u profesionalnoj karijeri na dodavanje povratnika u fudbal posle višemesečne suspenzije Samira Nasrija. 

Vest Hem je odigrao besprekorno u odbrani sjajno zatvorivši sve prilaze golu Pjer-Emeriku Obamejangu, zbog čega je Arsenal tokom celog meča bio skoro pa nemoćan u napadu. 

Vest Hem je devetom pobedom stigao do deobe sedme pozicije sa Lesterom sa po 31 bod uz meč više, ima deset manje od petoplasiranog Arsenala kojem je sada ugrožena peta pozicija. 

U sledećem kolu Arsenal igra još jedan gradski derbi, dočekuje Čelsi, dok Vest Hem gostuje Bornmutu.

Samir Nasri je čekao godinu dana, a Vest Hem od 2006!

Francuski veteran odigrao je prvi meč u Premijer ligi od nedavnog potpisa za "čekićare" i isteka suspenzije, pa odmah zablistao. I to protiv kluba u kojem se proslavio.

U 48. minutu londonskog derbija, Nasri je prihvatio loptu posle lošeg ispucavanja Granita Džake i prosledio je do slobodnog Deklana Rajsa, koji će zauvek pamtiti svoj prvi seniorski gol:

Vest Hem - Arsenal 1:0 (0:0)

Na potencijalnom oproštaju traženog Marka Arnautovića od "čekićara", ekipa Manuela Pelegrinija prvi put je pred svojim navijačima savladala velikog rivala još od novembra 2006. godine. U međuvremenu se preselila sa "Apton parka" na "London stadion", nanizala 11 domaćih mečeva bez trijumfa protiv "tobdžija" i danas konačno savladala velikog rivala.

Posle neprijatnih rezultata protiv Brajtona (2:2) i Barnlija (0:2), Pelegrinijev tim ostvario je prvu ligašku pobedu u 2019. godini. Sa druge strane, Arsenal je u očiglednom problemu van svog terena, jer je na poslednjih pet gostovanja osvojio samo dva boda!

U takvoj situaciji, četvrtoplasirani Čelsi ponovo ima šansu da odmakne "tobdžijama" na bar šest bodova.

Pade konačno i taj Arsenal! 

Čekali su navijači Vest Hema dan kada će uz balončiće od sapunice fudbalerima Arsenala servirati i hladan tuš u vidu poraza na svom stadionu, ma kako se on zvao. I konačno su ga dočekali, posle više od deceniju i kusur. Čekićari su maljem udarili Arsenal i minimalnim trijumfom (1:0) krunisali debi Samira Nasrija i verovatno poslednju utakmicu Marka Arnautovića u prepoznatljivoj opremi tima iz Istočnog Londona. 

Karma je čudo. Dočekale su pristalice Arsenala da ponovo izvižde Nasrija kad god se dohvati lopte, čime su mu jasno stavile do znanja da nisu zaboravile njegovo ponašanje kada je napuštao Tobdžije i prelazio u Mančester Siti. Ali, posle reda negativnih iskazanih emocija, Nasri se poslednji smejao pošto je spremio Vest Hemovu pobedu. Igrao se početak drugog poluvremena, kada je domaćin izgradio solidnu akciju po desnoj strani, a kada je lopta stigla do Nasrija, bio mu je dovoljan samo jedan potez, jedno rolanje u pravu stranu da pronađe novu metu Pepa Gvardiole, mladog i talentovanog Deklana Rajsa, koji je u maniru vrhunskih golgetera plasirao loptu pod prečku, tako da Bernd Leno nije mogao, ni uspeo da reaguje. 

Arsenal je ovim porazom otišao dva koraka unazad kada je borba za Ligu šampiona u pitanju. Ni u petom uzastopnom ligaškom gostovanju igrači Unaja Emerija nisu uspeli da slave, što sada Čelsiju ostavlja šansu da pobedom nad Njukaslom ode na šest bodova prednosti. Tobdžije bi čak mogle kolo da završe na šestoj poziciji, ali za tako nešto potrebno je da Mančester junajted ubedljivo savlada Totenhem, bar sa tri gola prednosti. 

Ponovo su Tobdžije izgledale bledo i neubedljivo na utakmici izvan svog Emirejtsa. Pomalo začuđujuće susret je imao vrlo slab tempo, što je više odgovaralo domaćinu, a Arsenal čak nije uspeo ozbiljnije ni da zapreti, uprkos tome što su od starta u timu bili i Pjer Emerik Obamejan i Aleksandre Lakazet. I zaista, osim nekoliko sporadičnih napada u drugom delu i blagog pokušaja Matea Genduzija Arsenal je u potpunosti ostao nedorečen. 

Posle velikog trijumfa Vest Hema ostaje pitanje - da li je ovo sve što smo videli od Marka Arnautovića? Snažni napadač i njegov agent već su se nekoliko puta izjasnili po pitanju bogate ponude iz Kine i pitanje je samo trenutka kada će Vest Hem popustiti i prihvatiti obeštećenje od gotovo 40.000.000 evra. Što je, budimo realni, sjajna suma novca. 

Prema načinu na koji se Arnautović pozdravio pri izlasku s terena u 71. minutu, čini se da je to - to...

Premijer lige, 22. kolo:

Vest Hem – Arsenal 1:0 (0:0)
Rajs 48

16.00 Brajton – Liverpul
16.00 Barnli – Fulam
16.00 Kardif – Hadersfild
16.00 K. Palas – Votford
16.00 Lester – Sautempton
18.30 Čelsi – Njukasl

Nedelja:

15.15 Everton – Bornmut
17.30 Totenhem – M. Junajted

Ponedeljak:

21.00 M. Siti – Vulverhempton

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar