Звезда без Лазића, Цирбеса и Берона у Лакташима!

Шанса за Добрића, Ненадића и Ристића! Црвено-бели пред озбиљним изазовом. . .

Кошарка 12.01.2019 | 16:15
Звезда без Лазића, Цирбеса и Берона у Лакташима!
Страховити ритам клупске сезоне на Старом континенту почео је да узима маха и у редовима Црвене звезде. Уочи гостовања Игокеи у Лакташима (ТВ Аренаспорт, 17.00), Милан Томић се суочио са најозбиљнијим кадровским проблемима.

У овом тренутку Црвена звезда би на мегдан Игосима могла да изађе без чак четворице стартера, мада треба очекивати повратак Мохамеда Фајеа, који је као и Алекса Раданов дуже време ван строја због повреде скочног зглоба. Милан Томић у Лакташима сигурно неће моћи да рачуна на капитена Бранка Лазића због руптуре мишића, извесно ни на Мајка Цирбеса који је повредио леђа, као и Билија Берона због незгодног ударца у колено, па га чека краћа пауза. Сви су повреде задобили током недавног гостовања Уникахи у Малаги. 

“Утакмица у Лакташима, ново гостовање  за нас након Новог Места и Малаге. Још једна тешка утакмица, имамо проблем, нећу моћи да рачунам на Лазића, Цирбеса, Били Берон је добио ударац у колено и такође је ровит. Имамо проблема, али и обавезу да одиграмо добро, сконцентрисано, без празног хода. Игокеа је променила тренера, довели су и новог играча, мењају у ходу, и сигурно ће реаговати након пораза у Подгорици. Понављам, морамо чврсто и добро да одиграмо у одбрани овај меч”, истиче Томић.

С обзиром на стање које није нимало наивно, својих пет минута за доказивање добиће млади Звездин трилинг Огњен Добрић - Немања Ненадић - Душан Ристић. Добрићев случај је ове сезоне већ изазвао спекулације у јавности и подељена мишљења о разлозима због којих има ограничену минутажу. Дерби у Републици Српској биће његова велика шанса за пробој. Имаће, додуше, велики задатак да потпуно надокнади Лазићев учинак у одбрани и порцију Беронових шутева. Момак из Книна је такође имао своје проблеме са вирусом, због којег је морао да одмара, али је од повратка на паркет ипак заслужио своје минуте. Био је један од најбољих у победи над Крком, док је у Малаги био практично једина права подршка Стратосу Перпероглуу у нападу. Треће узастопно гостовање у нимало пријатном низу утакмица могло би да му послужи да пробије одређене психичке баријере и направи следећи важан корак у каријери. Или, да бар крене у том смеру... 

Слична прича је и са Ненадићем. Вероватно и најбољи играч ФМП у прошлосезонском издању Суперлиге није се наиграо кошарке ове сезоне, мада је знао да искористи дане када је Филип Човићбио изван тима да на прави начин одмени Џоа Регланда. Сада би његова улога могла да буде више окренута ка одрађивању бековских задатака, јер је Звезда ту најслабија сада, мада не би било изненађење ни ако Регланд преузме Беронове задатке, а Ненадић и Човић одраде организациони део посла. Наравно, уз одређену Регландову помоћ, ако буде потребе. 

Од повратка у Црвену звезду Душан Ристић се и даље адаптира на кошаркашке прилике у Европи и прикупља вредно искуство кроз рад са Цирбесом и Оџоом. Ускаче на терен по потреби, добио је већу минутажу када се Цирбес повредио, али се у Малаги видело да му континуитет недостаје како би пружао оно што зна. На моменте је знао и да се изгуби, што му не треба замерити управо због поменутог недостатка утакмица у ногама, али је знао и да покаже квалитет којим га је опремило школовање у Аризони. 

Зато је утакмица у Лакташима савршена прилика за момке без довољно минута да покажу да вреде и да им је потребно само мало више простора да би заблистали. Игокеа спремно чека утакмицу са Звездом, спремна да уради оно што нико досад није у регионалном такмичењу. Додуше, Игокеа вуче репове лошег рада из првог дела сезоне, у меч улази са новим тренером Драганом Николићем, али и озбиљним кадровским променама у односу на први окршај истих ривала. Игокеа још уиграва редове са Латавијусом Вилијамсом, Данилом Анђушићем, Оливером Лафајетом, а последња измена заправо је својеврстан трејд са Манресом, где је отишао први играч екипе Томислав Зубчић, а уместо њега стигао Марко Луковић. Такође, питање је да ли ће шансу добити и најновије појачање Грант Џерет. 

“Када Звезда игра просечно све екипе добија са 20 поена разлике, када мало одузму гас добију са десет разлике. Ову недељу смо пробали да добро тренирамо, десиле су се одређене измене у екипи. Треба времена да се сви уклопе, Луковић је урадио један тренинг. Видећемо шта носи меч против Звезде. Луковић је прилагодљивији с обзиром да боље познаје лигу. Скор Звезде довољно говори о њима, стручни штаб одлично ради. Обавештени смо да имају одређених проблема са повредама, што ме не радује. Ми се спремамо као да они долазе у пуном саставу, али морамо знати да појединцима који имају мању минутажу овај меч ће бити велика прилика да се докажу. Ми гледамо ипак наше двориште, изменили смо тим у последњој недељи. Покушаћемо да одиграмо што бољи меч, да покажемо чврстину и видећемо за шта ће то бити довољно”, рекао је Николић.

Игокеа има много тога на уму. Победа је и те како потребна јер се налази на само пораз од зоне испадања, иако је тим креиран за највише домете. Црвена звезда има добру залиху у односу на другопласирану Цедевиту и евентуални пораз не би много нашкодио тиму. Али, црвено-бели желе да наставе победничку серију и тако убризгају додатну енергију пред важно, уједно и последње узастопно гостовање, Валенсији у Еврокупу наредне среде. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кк ЦЗ

12.01.2019 15:25

Згази их све! Кидај фамилијо.......!

ОДГОВОРИТЕ