Вријеме је за наплату старих рачуна!

Крка је у прошлости показала да уме да изненади Партизан и чак два пута је успевала да тријумфује у хали Пионир, тако да имају гости одређену наду и упориште чак и у традицији.

Кошарка 12.01.2019 | 15:50
Вријеме је за наплату старих рачуна!
Кошаркаши Партизана дочекују словеначку Крку у утакмици 15. кола Јадранске лиге у којој су им сви унапред уписали победу и наставак борбе за место које води у плеј-оф. Црно-бели играју добро у последње време, пре три дана су у крцатом Пиониру победили Албу у утакмици Топ 16 Еврокупа и поново распалили машту код навијача.

Али, регионална лига је основни приоритет најтрофејнијег српског кошаркашког клуба ове сезоне. Након победе над Морнаром у прошлом колу о којој се доста причало због напете завршнице, Партизан се докопао четврте позиције, што је неки минимум за испуњење барем дела амбиција клуба.

Додатни мотив кошаркаши Партизана вечерас ће имати у чињеници да их је Крка изненадила у Новом Месту у дуелу одиграном у првом делу сезоне и то је био један од резултата који је на крају и коштао Ненада Чанка функције тренера коју је касније преузео Андреа Тринкијери.

Партизан је победио у четири од последњих пет утакмица ако се гледају и регионално и европско такмичење, односно има два узастопна тријумфа на Јадрану. Са друге стране, Крка игра веома слабо у гостима, има једну победу на претходних пет мечева на страни. Занимљиво, последњи тријумф кошаркаши из Новог Места остварили су на свом терену у мечу против актуелног првака Јадрана, Будућности из Подгорице.

Али, Крка је у прошлости показала да уме да изненади Партизан и чак два пута је успевала да тријумфује у хали Пионир, тако да имају гости одређену наду и упориште чак и у традицији.

У сваком случају, после добре партије против Албе, навијачи црно-белих највише очекују од Американца Алекса Ренфроа. Партизанов плејмејкер је поделио 12 асистенција на том мечу и показао да ће бити право појачање.

"Утакмица против Крке је веома важна за нас јер имамо прилику да поправимо свој положај на табели и да учврстимо своју позицију у трци за плеј-оф. Такође, ово је добра прилика да на темељима победа из претходна два сусрета градимо нове успехе. Знамо да ће подршка у дворани бити сјајна и спремни смо да се боримо за победу", истакао је Ренфро.

Утакмица између Партизана и Крке игра се у суботу од 19 сати у хали Пионир, а како је београдски клуб у прошлом колу против Морнара одрадио меч пред празним трибинама, очекује се да оне сада буду добро попуњене. Директан пренос је на другом каналу телевизије Арена спорт.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар