Vrijeme je za naplatu starih računa!

Krka je u prošlosti pokazala da ume da iznenadi Partizan i čak dva puta je uspevala da trijumfuje u hali Pionir, tako da imaju gosti određenu nadu i uporište čak i u tradiciji.

Košarka 12.01.2019 | 15:50
Vrijeme je za naplatu starih računa!
Košarkaši Partizana dočekuju slovenačku Krku u utakmici 15. kola Jadranske lige u kojoj su im svi unapred upisali pobedu i nastavak borbe za mesto koje vodi u plej-of. Crno-beli igraju dobro u poslednje vreme, pre tri dana su u krcatom Pioniru pobedili Albu u utakmici Top 16 Evrokupa i ponovo raspalili maštu kod navijača.

Ali, regionalna liga je osnovni prioritet najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba ove sezone. Nakon pobede nad Mornarom u prošlom kolu o kojoj se dosta pričalo zbog napete završnice, Partizan se dokopao četvrte pozicije, što je neki minimum za ispunjenje barem dela ambicija kluba.

Dodatni motiv košarkaši Partizana večeras će imati u činjenici da ih je Krka iznenadila u Novom Mestu u duelu odigranom u prvom delu sezone i to je bio jedan od rezultata koji je na kraju i koštao Nenada Čanka funkcije trenera koju je kasnije preuzeo Andrea Trinkijeri.

Partizan je pobedio u četiri od poslednjih pet utakmica ako se gledaju i regionalno i evropsko takmičenje, odnosno ima dva uzastopna trijumfa na Jadranu. Sa druge strane, Krka igra veoma slabo u gostima, ima jednu pobedu na prethodnih pet mečeva na strani. Zanimljivo, poslednji trijumf košarkaši iz Novog Mesta ostvarili su na svom terenu u meču protiv aktuelnog prvaka Jadrana, Budućnosti iz Podgorice.

Ali, Krka je u prošlosti pokazala da ume da iznenadi Partizan i čak dva puta je uspevala da trijumfuje u hali Pionir, tako da imaju gosti određenu nadu i uporište čak i u tradiciji.

U svakom slučaju, posle dobre partije protiv Albe, navijači crno-belih najviše očekuju od Amerikanca Aleksa Renfroa. Partizanov plejmejker je podelio 12 asistencija na tom meču i pokazao da će biti pravo pojačanje.

"Utakmica protiv Krke je veoma važna za nas jer imamo priliku da popravimo svoj položaj na tabeli i da učvrstimo svoju poziciju u trci za plej-of. Takođe, ovo je dobra prilika da na temeljima pobeda iz prethodna dva susreta gradimo nove uspehe. Znamo da će podrška u dvorani biti sjajna i spremni smo da se borimo za pobedu", istakao je Renfro.

Utakmica između Partizana i Krke igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir, a kako je beogradski klub u prošlom kolu protiv Mornara odradio meč pred praznim tribinama, očekuje se da one sada budu dobro popunjene. Direktan prenos je na drugom kanalu televizije Arena sport.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar