СП: Њемачка силна против "јединствене" Кореје!

Србију чека тежак посао: Немци убедљиви на старту Светског првенства! Рукометаши Немачке убедљиво су победили Кореју 30:19 на премијери Светског првенства које се игра у Немачкој и Данској.  Први од два домаћина остварио очекиван, убједљив тријумф, на отварању 26. Свјетског првенства за рукометаше, које ове године заједнички организују Њемачка и Данска.

Остали спортови 10.01.2019 | 20:40
СП: Њемачка силна против "јединствене" Кореје!
Почело је! Немци одмах изрешетали Кореју! У Берлину званично отворено 26. Светско првенство у рукомету.

Немачка је већ на полувремену меча у Берлину имао седам голова предности, док је максимална разлика износила 14 голова (27:13).

Немачку је до тријумфа предводио Ганшмајер са седам голова, док су по четири постигли Фат, Колбахер и Пекелер.

Најефикаснији у заједничкој екипи Јужне и Северне Кореје били су Донг-хјун Јанг и Тан Канг са по четири гола.

У Групи А налази се и репрезентација Србије која СП отвара против Русије у петак од 18 часова.

У трећем мечу групе састају се бранилац трофеја Француска и Бразил, такође у петак али од 20.30.

Утакмицом у Берлину између Немачке и Кореје вечерас је и званично отворено 26. Светско првенство у рукомету.

Планетарни шампионат заједнички организују Немачка и Данска, а један од домаћина успешно је пред својом публиком отворио турнир на којем има велике амбиције. Јединствени тим Кореје, који први пут у историји наступа на оваквом турниру, није имао шансе да избегне убедљив пораз против разиграних Панцера. 

Немачка је рутински славила са 30:19 (17:10), очекивано, било је јако добрих момената у игри селекцијеКристијана Прокопа мада треба рећи да Корејци никако нису реално мерило снаге једног од фаворита на овом шампионату. Од првог до последњег минута Немачка је доминирала и ниједном није довела велику предност у питање.

Најефикаснији у редовима Панцера био је Уве Генсхајмер са седам голова, а пратили су га добро Колбахери Фат са по четири погодака. 

Код Кореје на другој страни голман Парк је имао чак 18 одбрана и то довољно говори колико је посла имао вечерас. По четири погодака за овај тим дали су Ђанг и Канг.

У наредном колу Немачка игра против Бразила, док Кореју очекује дуел са Русијом 12. јануара.

Сви они налазе се у групи А у којој је и Србија, која улешће на Светском првенству започиње сутра утакмицом против Русије од 18 часова.

Рукометаши Њемачке очекивано су убједљивим тријумфом започели 26. Свјетско првенство за рукометаше, које ове године први пут заједно организују двије земље.

Нијемци су пред домаћом публиком у Берлину одиграли одличан меч и декласирали симпатичну Кореју 30:19 (17:10), која на овом СП наступа јединствена, састављена од рукометаша из Јужне и Сјеверна Кореје

Кореја је шансу да наступи на овогодишњем Свјетском првенству добила путем "вајлд карда", баш као и селекција Јапана.

Кореја је успјела да поведе 1:0, али то је било све од скромне азијске селекције.

Домаћин је након непуних пет минута преокренуо на 3:1 и практично од тог тренутка, очекивано, предност Њемачке почела је да расте из минута у минут.

На истеку деветог минута, при резултати 6:2, селектор Кореје Чо Јунг-шин покушао је тајм-аутом да раздрма своје изабранике, али већ након 11 минута игре, услиједио је нови проблем за Корејанце, који су остали без првог пивота Донмјунга Кинга. Понајбољи дефанзивац Кореје несмотрено је стартовао на Штефена Фета, закачио га руком по лицу, и зарадио директан црвени картон.

Гости су успјели да повежу неколико добрих напада, искористе несмотреност Нијемаца, који су у тренуцима са два играча мање у пољу примили два гола, па је Кораје смањила заостатак на 7:5. Ипак, домаћи су "додали гас" и у 18. минуту стигли на, у том тренутку, максималних "плус пет", 11:6.

Највећа предност Нијемаца током првих 30 минута износила је осам разлике (17:9), али су Корејанци у посљедњој секунди успјели да смање на 17:10. Највећи "кривац" што она није била далеко већа био је одлични голман Кореје Ђајонг Парк (девет одбрана).

Већ након пет минута игре у наставку, њемачка селекција серијом 4:0 стигла је до "двоцифрене" предности. У тим тренуцима "разгоропадио" се голман домаћих Андреас Волф, па је Кореја тек у седмом минуту стигла до првог гола у другом полувремену.

Било је тада јасно да ће Њемачка убједљиво славити, само је остало питање коликом разликом.

Имали су троструки свјетски шампиони у једном тренутку и 14 голова предности, али поново се разбранио њихов голман, за "подношљивих" 30:19 на крају.

Андреас Волф је на крају сакупио 15 одбрана (56 одсто успјешних интервенција), и проглашен је за најбољег играча сусрета.

Најефикаснији у побједничком тиму са седам голова био био Уве Генсхајмер. Ђајонг Парк код Кореје сакупио је чак 17 одбрана, док су по четири гола постигли Донг-Хјун Ђанг и Тан Канг.

Други данашњи меч од 20.15 часова играју Данска и Чиле, такође уз директан пренос на ТВ Арена Спорт 1. Данци као домаћини, уз Њемачку, важе за једног од главних фаворита за освајање златне медаље.

ГРУПА А (Берлин)

1. коло

Њемачка - Кореја 30:19 (17:10)

Петак:

Србија - Русија (18.00)
Бразил - Француска (20.30)

ТАБЕЛА: Њемачка (+1) 2, Србија 0, Русија 0, Бразил 0, Француска 0, Кореја (+1) 0.

ГРУПА Б (Минхен)

1. коло:

Петак:

Јапан - Македонија (15.30)
Исланд - Хрватска (18.00)
Бахреин - Шпанија (20.30)

ГРУПА Ц (Хернинг)

1. коло:

Чиле - Данска

Петак:

Саудијска Арабија - Аустрија (18.00)
Тунис - Норвешка (20.30)

ГРУПА Д (Копенхаген)

1. коло:

Петак:

Ангола - Катар (15.30)
Аргенина - Мађарска (18.00)
Египат - Шведска (20.30)

На Свјетском првнеству учествују 24 селекције подијељене у четири групе са по шест репрезентација. По три најбоље пласиране селекције избориће пласман у наредну фазу, гдје ће пренијети бодове из утакмица против оних репрезентација које су се нашле у другом кругу. Остале селекције наставиће такмичење у тзв. "Президент Купу", гдје ће се борити за што бољи пласман на СП.

Након тога биће формиране двије нове групе, такође по шест тимова, а по двије првопласиране екипе пласираће се у полуфинале.

Финале је заказано за 27. септембар у данском Хернингу, гдје ће бити одржани сви мечеви за пласман. Полуфинални сусрети биће играни у Хамбургу.

Титулу бране рукометаши Француске, док ће репрезентација Србије први меч на СП иуграти у петак од 18 часова, и то против Русије.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дерим

10.01.2019 20:47

Чак и Кореје могу бити јединствене само стока у БиХ још увијек броји крвна зрнца. Има ли ико на свијету гори од нас

ОДГОВОРИТЕ