SP: Njemačka silna protiv "jedinstvene" Koreje!

Srbiju čeka težak posao: Nemci ubedljivi na startu Svetskog prvenstva! Rukometaši Nemačke ubedljivo su pobedili Koreju 30:19 na premijeri Svetskog prvenstva koje se igra u Nemačkoj i Danskoj.  Prvi od dva domaćina ostvario očekivan, ubjedljiv trijumf, na otvaranju 26. Svjetskog prvenstva za rukometaše, koje ove godine zajednički organizuju Njemačka i Danska.

Ostali sportovi 10.01.2019 | 20:40
SP: Njemačka silna protiv "jedinstvene" Koreje!
Počelo je! Nemci odmah izrešetali Koreju! U Berlinu zvanično otvoreno 26. Svetsko prvenstvo u rukometu.

Nemačka je već na poluvremenu meča u Berlinu imao sedam golova prednosti, dok je maksimalna razlika iznosila 14 golova (27:13).

Nemačku je do trijumfa predvodio Ganšmajer sa sedam golova, dok su po četiri postigli Fat, Kolbaher i Pekeler.

Najefikasniji u zajedničkoj ekipi Južne i Severne Koreje bili su Dong-hjun Jang i Tan Kang sa po četiri gola.

U Grupi A nalazi se i reprezentacija Srbije koja SP otvara protiv Rusije u petak od 18 časova.

U trećem meču grupe sastaju se branilac trofeja Francuska i Brazil, takođe u petak ali od 20.30.

Utakmicom u Berlinu između Nemačke i Koreje večeras je i zvanično otvoreno 26. Svetsko prvenstvo u rukometu.

Planetarni šampionat zajednički organizuju Nemačka i Danska, a jedan od domaćina uspešno je pred svojom publikom otvorio turnir na kojem ima velike ambicije. Jedinstveni tim Koreje, koji prvi put u istoriji nastupa na ovakvom turniru, nije imao šanse da izbegne ubedljiv poraz protiv razigranih Pancera. 

Nemačka je rutinski slavila sa 30:19 (17:10), očekivano, bilo je jako dobrih momenata u igri selekcijeKristijana Prokopa mada treba reći da Korejci nikako nisu realno merilo snage jednog od favorita na ovom šampionatu. Od prvog do poslednjeg minuta Nemačka je dominirala i nijednom nije dovela veliku prednost u pitanje.

Najefikasniji u redovima Pancera bio je Uve Genshajmer sa sedam golova, a pratili su ga dobro Kolbaheri Fat sa po četiri pogodaka. 

Kod Koreje na drugoj strani golman Park je imao čak 18 odbrana i to dovoljno govori koliko je posla imao večeras. Po četiri pogodaka za ovaj tim dali su Đang i Kang.

U narednom kolu Nemačka igra protiv Brazila, dok Koreju očekuje duel sa Rusijom 12. januara.

Svi oni nalaze se u grupi A u kojoj je i Srbija, koja ulešće na Svetskom prvenstvu započinje sutra utakmicom protiv Rusije od 18 časova.

Rukometaši Njemačke očekivano su ubjedljivim trijumfom započeli 26. Svjetsko prvenstvo za rukometaše, koje ove godine prvi put zajedno organizuju dvije zemlje.

Nijemci su pred domaćom publikom u Berlinu odigrali odličan meč i deklasirali simpatičnu Koreju 30:19 (17:10), koja na ovom SP nastupa jedinstvena, sastavljena od rukometaša iz Južne i Sjeverna Koreje

Koreja je šansu da nastupi na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu dobila putem "vajld karda", baš kao i selekcija Japana.

Koreja je uspjela da povede 1:0, ali to je bilo sve od skromne azijske selekcije.

Domaćin je nakon nepunih pet minuta preokrenuo na 3:1 i praktično od tog trenutka, očekivano, prednost Njemačke počela je da raste iz minuta u minut.

Na isteku devetog minuta, pri rezultati 6:2, selektor Koreje Čo Jung-šin pokušao je tajm-autom da razdrma svoje izabranike, ali već nakon 11 minuta igre, uslijedio je novi problem za Korejance, koji su ostali bez prvog pivota Donmjunga Kinga. Ponajbolji defanzivac Koreje nesmotreno je startovao na Štefena Feta, zakačio ga rukom po licu, i zaradio direktan crveni karton.

Gosti su uspjeli da povežu nekoliko dobrih napada, iskoriste nesmotrenost Nijemaca, koji su u trenucima sa dva igrača manje u polju primili dva gola, pa je Koraje smanjila zaostatak na 7:5. Ipak, domaći su "dodali gas" i u 18. minutu stigli na, u tom trenutku, maksimalnih "plus pet", 11:6.

Najveća prednost Nijemaca tokom prvih 30 minuta iznosila je osam razlike (17:9), ali su Korejanci u posljednjoj sekundi uspjeli da smanje na 17:10. Najveći "krivac" što ona nije bila daleko veća bio je odlični golman Koreje Đajong Park (devet odbrana).

Već nakon pet minuta igre u nastavku, njemačka selekcija serijom 4:0 stigla je do "dvocifrene" prednosti. U tim trenucima "razgoropadio" se golman domaćih Andreas Volf, pa je Koreja tek u sedmom minutu stigla do prvog gola u drugom poluvremenu.

Bilo je tada jasno da će Njemačka ubjedljivo slaviti, samo je ostalo pitanje kolikom razlikom.

Imali su trostruki svjetski šampioni u jednom trenutku i 14 golova prednosti, ali ponovo se razbranio njihov golman, za "podnošljivih" 30:19 na kraju.

Andreas Volf je na kraju sakupio 15 odbrana (56 odsto uspješnih intervencija), i proglašen je za najboljeg igrača susreta.

Najefikasniji u pobjedničkom timu sa sedam golova bio bio Uve Genshajmer. Đajong Park kod Koreje sakupio je čak 17 odbrana, dok su po četiri gola postigli Dong-Hjun Đang i Tan Kang.

Drugi današnji meč od 20.15 časova igraju Danska i Čile, takođe uz direktan prenos na TV Arena Sport 1. Danci kao domaćini, uz Njemačku, važe za jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje.

GRUPA A (Berlin)

1. kolo

Njemačka - Koreja 30:19 (17:10)

Petak:

Srbija - Rusija (18.00)
Brazil - Francuska (20.30)

TABELA: Njemačka (+1) 2, Srbija 0, Rusija 0, Brazil 0, Francuska 0, Koreja (+1) 0.

GRUPA B (Minhen)

1. kolo:

Petak:

Japan - Makedonija (15.30)
Island - Hrvatska (18.00)
Bahrein - Španija (20.30)

GRUPA C (Herning)

1. kolo:

Čile - Danska

Petak:

Saudijska Arabija - Austrija (18.00)
Tunis - Norveška (20.30)

GRUPA D (Kopenhagen)

1. kolo:

Petak:

Angola - Katar (15.30)
Argenina - Mađarska (18.00)
Egipat - Švedska (20.30)

Na Svjetskom prvnestvu učestvuju 24 selekcije podijeljene u četiri grupe sa po šest reprezentacija. Po tri najbolje plasirane selekcije izboriće plasman u narednu fazu, gdje će prenijeti bodove iz utakmica protiv onih reprezentacija koje su se našle u drugom krugu. Ostale selekcije nastaviće takmičenje u tzv. "Prezident Kupu", gdje će se boriti za što bolji plasman na SP.

Nakon toga biće formirane dvije nove grupe, takođe po šest timova, a po dvije prvoplasirane ekipe plasiraće se u polufinale.

Finale je zakazano za 27. septembar u danskom Herningu, gdje će biti održani svi mečevi za plasman. Polufinalni susreti biće igrani u Hamburgu.

Titulu brane rukometaši Francuske, dok će reprezentacija Srbije prvi meč na SP iugrati u petak od 18 časova, i to protiv Rusije.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Derim

10.01.2019 20:47

Čak i Koreje mogu biti jedinstvene samo stoka u BiH još uvijek broji krvna zrnca. Ima li iko na svijetu gori od nas

ODGOVORITE