Ова биљка топи клилограме и штити од рака

Семенке ове биљке садрже високу количину есенцијалних масних киселина неопходних за здравље срца и кардиоваскуларног система, али и нервног система и уопштено обрамбеног система организма. Стручњаци препоручују једну кашику ланених семенки дневно. Можете их додати у вашу зобену кашу, салату, чорбу, воду, смутије…

Здравље 10.01.2019 | 08:01
Ова биљка топи клилограме и штити од рака
Ево зашто би требало да их једете:

Добре су за мозак

Богате су омега-3 масним киселинама, што је врло важно за вегане или појединце који не једу плодове мора. Поспешују развој неурона и регулишу функционисање мозга. За целокупно побољшање здравља мозга, довољне су једна до две супене кашике ланених семенки дневно.

За бољу пробаву

Ланене семенке су фантастичан извор дијеталних влакана, што значи да ће вам пробава боље радити, боље ће се испирати токсини и сувишне масти из тела. Такође могу да реше многе пробавне тегобе, попут затвора и нередовне столице.

Одржаће вас ситим

Ове семенке су добар извор протеина и помоћи ће вам да останете сити. Дужи осећај ситости значи мањи унос калорија, што може да подстакне мршављење.

Штите срце и смањују холестерол

Студија из часописа "Хyпертенсион" открила је да је линолна киселина, главна компонента ланених семенки, повезана с нижим систоличким крвним притиском, као и са смањеним ризиком од хипертензије.

Помажу код мршављења

Захваљујући садржају влакана помажу у одржавању нивоа шећера у крви, сузбијају глад и помажу код губитка килограма.

Штите од рака

Неколико истраживања сугерише да је лан изузетно користан у борби против рака дојке, простате, јајника и дебелог црева. Лан садржи лигнане, за које се сматра да имају својство превенције карцинома. Они могу да помогну у заштити од рака и то зато што блокирају ензиме који су укључени у метаболизам хормона и ометају раст и ширење туморних ћелија.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

11.01.2019 11:39

Која корист ако их не самељете наци цете их касније у wц сољи.

ОДГОВОРИТЕ