Перуничић пред старт СП: Живимо за ово!

"Момци треба да покажу зашто су на првенству. Без погнуте главе шта год да се деси", поручује селектор Србије уочи Светског првенства.

Остали спортови 09.01.2019 | 20:15
Перуничић пред старт СП: Живимо за ово!
Рукометна репрезентација Србије јутрос је отпутовала у Берлин, на Светско првенство које почиње сутра у Немачкој и Данској.

Селектор Ненад Перуничић у протеклом периоду проверавао је све расположиве снаге, тим је имао четири тест утакмице, увежбавале су се акције, исправљале грешке.

"Осећај је исти као када сам био играч. Очекује нас велика сцена, позитивна трема и прилика за ново доказивање. Желимо све најбоље могуће. Без погнуте главе шта год да се деси", рекао је Перуничић пред пут на Светско првенство.

Дан пре поласка Перуничић је одабрао 17 играча, међу којима је велики број дебитаната, чак шесторица.

"То не гледам као на алиби. Ти момци морају да покажу због чега су ту. Због чега су испред играча са већим искуством и рејтингом. Ово им је шанса да представљају свој грб и земљу. Доносе нову крв у тим. Очекујем да покажу добре игре из својих клубова и потврде због чега су овде".

Србији се не дају велике шансе на Светском шампионату, али упркос томе, селектор поручује да ће се његова екипа борити.

"Знамо каква је реалност, али то не значи да нећемо учинити све да је променимо. Не признајем никоме да је бољи, док то семафор не покаже. Сваки противник нам је исти. Верујем у свој рад и ове момке. Не знам какав ће резултат бити на крају. Даћемо све од себе. Живимо за ово".

Србија ће играти у групи А заједно са селекцијама Русије, Француске, Кореје, Бразила и домаћина, Немачке.

Први ривал је Русија, у петак од 18 сати.

"И та селекција променила је много ствари. Уз сво поштовање противнику, највише гледам себе и своју екипу, жељу и енергију, начин на који ћемо изнети притисак. Морају да буду свесни да играју за своју земљу".

"Првенство је дуго. Нисмо приступили анализи само првог противника, већ целог турнира, јер сваки ривал је најбољи на свету. Тако гледамо на оно што нас чека".

Перуничић је издвојио и фаворите.

"Ту су Немци и Данци као домаћини. Видећемо реакцију Француза без лидера Николе Карабатића, али то је сјајна репрезентација. Изненађења су могућа. Рукомет се проширио, нема непобедивих".

Репрезентативци са нестрпљењем очекују почетак такмичења.

"Сви жељно ишчекујемо прву утакмицу. Орни смо и жељни доказивања. Верујемо да можемо до другог круга. Нећемо да обећавамо ништа. Имамо заједнички циљ и прва утакмица је најбитнија. На нама је да покажемо да ли јесмо или нисмо", рекао је Драшко Ненадић.

СИСТЕМ ТАКМИЧЕЊА

На Светском првенству у Немачкој и Данској по три најбоље селекције из четири групе по шест репрезентација избориће пласман у главну фазу такмичења, односно Топ 12, док ће остали играти у Президент купу, тј. за пласман од 13. до 24. места.

Друга фаза такмичења почиње 19. јануара. У Топ 12 фази биће формиране по две групе од по шест селекција, а по две најбоље избориће пласман у полуфинале.

Светски шампион директно ће се квалификовати за Олимпијске игре 2020, док ће шест репрезентација, пласираних од другог до седмог места, имати прилику да се путем интерконтиненталних квалификација домогну Токија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар