Бебу не треба превише утопљавати

Важно је водити рачуна да бебина одећа буде прилагођена времену јер бебе не могу да задржавају температуру као одрасли.

Здравље 09.01.2019 | 14:44
Бебу не треба превише утопљавати
ТОКОМ припреме бебе за излазак напоље на прву зиму и хладно време, потребно је да осигурате да јој буде довољно топло. Чак и када је беба прехлађена, хладан ваздух може да јој помогне у смањењу отока слузнице.

Важно је водити рачуна да бебина одећа буде прилагођена времену јер бебе не могу да задржавају температуру као одрасли, али никако је не треба превише утопљавати.

Кожа

Кожа код беба склона је пуцању и сушењу у зимским месецима, тако да се препоручује редовно мазање хидратантним кремама прилагођеним бебином узрасту.

Врат

Поставите прсте испод врата бебе и уколико је топао и влажан, то значи да је беби превруће. У супротном, ако је хладан, потребно ју је додатно утоплити.

Руке

Неки од упозоравајућих знакова да је беби хладно су хладне или црвене руке, укључујући дрхтање, бледа или црвена стопала и модре усне.

Слојеви

Према саветима стручњака, бебу је потребно обући један слој више него што облачите себе. Многи родитељи често праве грешку јер дете превише утопле, облачећи је знатно топлије него што облаче себе.

Изолација

Постављање додатног ћебета преко седишта за аутомобиле није лоша идеја, све док то не угрожава проток ваздуха.Такође се препоручује изолација колица, како бисте умањили проток хладноће до бебе. То можете урадити тако што ћете испод бебе поставити комад стиропора.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар