Bebu ne treba previše utopljavati

Važno je voditi računa da bebina odeća bude prilagođena vremenu jer bebe ne mogu da zadržavaju temperaturu kao odrasli.

Zdravlje 09.01.2019 | 14:44
Bebu ne treba previše utopljavati
TOKOM pripreme bebe za izlazak napolje na prvu zimu i hladno vreme, potrebno je da osigurate da joj bude dovoljno toplo. Čak i kada je beba prehlađena, hladan vazduh može da joj pomogne u smanjenju otoka sluznice.

Važno je voditi računa da bebina odeća bude prilagođena vremenu jer bebe ne mogu da zadržavaju temperaturu kao odrasli, ali nikako je ne treba previše utopljavati.

Koža

Koža kod beba sklona je pucanju i sušenju u zimskim mesecima, tako da se preporučuje redovno mazanje hidratantnim kremama prilagođenim bebinom uzrastu.

Vrat

Postavite prste ispod vrata bebe i ukoliko je topao i vlažan, to znači da je bebi prevruće. U suprotnom, ako je hladan, potrebno ju je dodatno utopliti.

Ruke

Neki od upozoravajućih znakova da je bebi hladno su hladne ili crvene ruke, uključujući drhtanje, bleda ili crvena stopala i modre usne.

Slojevi

Prema savetima stručnjaka, bebu je potrebno obući jedan sloj više nego što oblačite sebe. Mnogi roditelji često prave grešku jer dete previše utople, oblačeći je znatno toplije nego što oblače sebe.

Izolacija

Postavljanje dodatnog ćebeta preko sedišta za automobile nije loša ideja, sve dok to ne ugrožava protok vazduha.Takođe se preporučuje izolacija kolica, kako biste umanjili protok hladnoće do bebe. To možete uraditi tako što ćete ispod bebe postaviti komad stiropora.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar