Рајске дестинације које нису нимало безбједне за туристе

Ко не би волео да доживи магичне арапске ноћи или егзотичне плаже у Малезији? Ипак, ове дестинације нису више тако безбедне, па о одмору у њима треба два пута размислити.

Путовања 09.01.2019 | 14:31
Рајске дестинације које нису нимало безбједне за туристе
Борнео, Малезија
 
У малезијском архипелагу налази се место које нуди рајске плаже, богате тропске шуме и невероватно дивљу природу. Иако је ово место невероватно лепо, политичка ситуација је веома ружна и опасна. Изборни период почетком маја довео је до отмице неколико туриста, а управо летовалишта на острву су међу најопаснијима, где се циљају управо туристи за отмице.
Мадагаскар

Антананариво, Мадагаскар
 
У поређењу са другим земљама Африке, степен криминала је овде далеко мањи. Међутим, због политичких преврата у региону дошло је до више стопе незапослености, па и повећања криминала. Ово посебно важи за подручја која су популарна међу туристима, као што су аеродроми и пијаце на отвореном.
Каиро

Каиро, Египат 
 
Каиро се сматра најопаснијим градом на свету за жене. Сексуално насиље и политичке различитости становника чине овај град веома проблематичним, не само за жене које живе овде, већ и за посетиоце. Такође, опасност од тероризма и даље не јењава, а најбољи пример је недавна експлозија туристичког аутобуса у Гизи.
 
Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар