Rajske destinacije koje nisu nimalo bezbjedne za turiste

Ko ne bi voleo da doživi magične arapske noći ili egzotične plaže u Maleziji? Ipak, ove destinacije nisu više tako bezbedne, pa o odmoru u njima treba dva puta razmisliti.

Putovanja 09.01.2019 | 14:31
Rajske destinacije koje nisu nimalo bezbjedne za turiste
Borneo, Malezija
 
U malezijskom arhipelagu nalazi se mesto koje nudi rajske plaže, bogate tropske šume i neverovatno divlju prirodu. Iako je ovo mesto neverovatno lepo, politička situacija je veoma ružna i opasna. Izborni period početkom maja doveo je do otmice nekoliko turista, a upravo letovališta na ostrvu su među najopasnijima, gde se ciljaju upravo turisti za otmice.
Madagaskar

Antananarivo, Madagaskar
 
U poređenju sa drugim zemljama Afrike, stepen kriminala je ovde daleko manji. Međutim, zbog političkih prevrata u regionu došlo je do više stope nezaposlenosti, pa i povećanja kriminala. Ovo posebno važi za područja koja su popularna među turistima, kao što su aerodromi i pijace na otvorenom.
Kairo

Kairo, Egipat 
 
Kairo se smatra najopasnijim gradom na svetu za žene. Seksualno nasilje i političke različitosti stanovnika čine ovaj grad veoma problematičnim, ne samo za žene koje žive ovde, već i za posetioce. Takođe, opasnost od terorizma i dalje ne jenjava, a najbolji primer je nedavna eksplozija turističkog autobusa u Gizi.
 
B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar