Срби спремни: Перуничић изабрао 17 за СП!

Рукометаши Србије у среду крећу на Светско првенство, које ће се одржати у Немачкој и Данској. Селектор саопштио тим који путује у Берлин.

Остали спортови 08.01.2019 | 21:10
Срби спремни: Перуничић изабрао 17 за СП!
Рукометна репрезентација Србије завршила је припреме за Светско првенство.

Селектор Ненад Перуничић проверио је све играче на пријатељским дуелима претходних дана, а дан пре поласка на Светско првенство саопштио је коначан списак рукометаша.

Србију ће на СП представљати 17 играча, од чега ће право наступати имати 16 играча. То су:

ГОЛМАНИ: Владимир Цупара (Виве Килце – Пољска), Дејан Милосављев (Вардар – Македонија), Светислав Веркић (Војводина),

ЛЕВА КРИЛА: Немања Илић (Феникс Тулуз – Француска), Вања Илић (Логроњо – Шпанија),

ПИВОТМЕНИ: Мијајло Марсенић (Фуксе Берлин – Немачка), Зоран Николић (Констанца – Румунија),

ДЕСНА КРИЛА: Богдан Радивојевић (Рај Некер Левен – Немачка), Вукашин Воркапић (Металопластика),

БЕКОВИ: Миљан Пушица (Минден – Немачка),  Иван Мошић (Адемар Леон – Шпанија), Стефан Вујић (Стеауа – Румунија), Лазар Кукић (Ла Ријоха – Шпанија), Драшко Ненадић (Пивоварна Цеље – Словенија), Немања Обрадовић (Висла – Пољска), Немања Зеленовић (Гепинген – Немачка) и Милош Орбовић (Поли Темишвар – Румунија).  

"Орлови" пут Берлина крећу после припремних мечева у Скопљу, у којима су претрпели оба пораза од селекције Македоније - 37:31 и 28:27.

Један од најискуснијих у редовима репрезентације Србије, Немања Зеленовић, без обзира на неуспешне тестове, верује да ће тим Ненада Перуничића бити бољи на светском шампионату.

"Ова екипа има карактер и у њој лежи велики потенцијал. Нас неколико играча се прикључило тек првог јануара и потребно је време да се неке ствари слегну. Немамо превише времена да размишљамо о ономе што је било. Знамо тачно где смо грешили и шта би требало да исправимо. Одбрана је снага која би требало да нас краси. Одиграли смо добро у завршници првог меча, успели да поправимо резултат, а у другој утакмици је било далеко боље. Вратиће се и промашени зицери", изјавио је Зеленовић после повратка екипе из Скопља.

Он очекује да ће Србија бити спремна за први меч на СП, против Русије, у петак 11. јануара.

Ни Руси нису блистали у припремним дуелима. Против Швеђана су најпре доживели убедљив пораз (29:18), а онда су изборили реми (29:29).

Зеленовић истиче да то није реалан однос снага.

"Доста је осцилација у пријатељским мечевима. Свашта може да се деси, испробавају се нови играчи, уигравају разна тактичка решења. И Перуничић је дао шансу свим момцима, то је сигурно радио и селектор Русије Кокшаров. Резултати ништа не говоре, нису реалан показатељ. Схватамо озбиљно сваког противника и остајемо максимално сконцентрисани на тај први меч. Морамо да се спремимо на сваки детаљ у противничкој игри", навео је Зеленовић.

У групи А на Светском првенству у Берлину осим Србије и Русије играће и селекција Кореје, Француска, Бразил и домаћин Немачка. Три најбоље селекције наставиће такмичење у Топ 12 фази, док ће се остали тимови борити за пласман од 13. до 24. места.

Првак света ће директно изборити пласман на Олимпијске игре, док ће осталих шест репрезентација имати прилику да се путем интерконтиненталних квалификација домогну Токија 2020. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар