Зеленовић: Ова екипа има карактер, тек смо се скупили!

Рукометни репрезентативац Србије, Немања Зеленовић, рекао је данас да верује у свој тим пред наступајуће Светско првенство у Немачкој и Данској.

Остали спортови 07.01.2019 | 17:45
Зеленовић: Ова екипа има карактер, тек смо се скупили!
Србија је у петак и суботу поражена у два пријатељска дуела у Скопљу од селекције Македоније - 37:31 и 28:27.

"Ова екипа има карактер и у њој лежи велики потенцијал. Нас пар се прикључило тек 1. јануара, потребно је време да се неке ствари слегну. Немамо превише времена да размишљамо о ономе што је било. Знамо тачно где смо грешили и шта би требало да исправимо. Одбрана је снага која би требало да нас краси. Ту смо се тражили и било је доста грешака", рекао је Зеленовић, преноси Рукометни савез Србије.

Он је навео да је Србија у нападу правила техничке грешке које су је коштале лаких голова.

"Одиграли смо добро у завршници првог меча, успели да поправимо резултат, а у другој утакмици је било далеко боље. Вратиће се и промашени зицери. Надам се управо против Русије коју ћемо дочекати спремни", рекао је десни бек немачког Гепингена.

Србија ће први меч на шампионату света играти против Русије, која је у припремном мечу изгубила од Шведске са 18:29.

"Доста је осцилација у пријатељским мечевима. Свашта може да се деси, испробавају се нови играчи, уигравају разна тактичка решења. И Ненад (Перуничић) је дао шансу свим момцима, то је сигурно радио и селектор Русије. Резултати ништа не говоре, нису реалан показатељ. Схватамо озбиљно сваког противника и остајемо максимално концентрисани на тај први меч. Морамо да се спремимо на сваки детаљ у противничкој игри", рекао је Зеленовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар