Zelenović: Ova ekipa ima karakter, tek smo se skupili!

Rukometni reprezentativac Srbije, Nemanja Zelenović, rekao je danas da veruje u svoj tim pred nastupajuće Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Ostali sportovi 07.01.2019 | 17:45
Zelenović: Ova ekipa ima karakter, tek smo se skupili!
Srbija je u petak i subotu poražena u dva prijateljska duela u Skoplju od selekcije Makedonije - 37:31 i 28:27.

"Ova ekipa ima karakter i u njoj leži veliki potencijal. Nas par se priključilo tek 1. januara, potrebno je vreme da se neke stvari slegnu. Nemamo previše vremena da razmišljamo o onome što je bilo. Znamo tačno gde smo grešili i šta bi trebalo da ispravimo. Odbrana je snaga koja bi trebalo da nas krasi. Tu smo se tražili i bilo je dosta grešaka", rekao je Zelenović, prenosi Rukometni savez Srbije.

On je naveo da je Srbija u napadu pravila tehničke greške koje su je koštale lakih golova.

"Odigrali smo dobro u završnici prvog meča, uspeli da popravimo rezultat, a u drugoj utakmici je bilo daleko bolje. Vratiće se i promašeni ziceri. Nadam se upravo protiv Rusije koju ćemo dočekati spremni", rekao je desni bek nemačkog Gepingena.

Srbija će prvi meč na šampionatu sveta igrati protiv Rusije, koja je u pripremnom meču izgubila od Švedske sa 18:29.

"Dosta je oscilacija u prijateljskim mečevima. Svašta može da se desi, isprobavaju se novi igrači, uigravaju razna taktička rešenja. I Nenad (Peruničić) je dao šansu svim momcima, to je sigurno radio i selektor Rusije. Rezultati ništa ne govore, nisu realan pokazatelj. Shvatamo ozbiljno svakog protivnika i ostajemo maksimalno koncentrisani na taj prvi meč. Moramo da se spremimo na svaki detalj u protivničkoj igri", rekao je Zelenović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar