Куп Азије: Преокрет Кинеза против Киргистана!

Страшно ко све брани на првенству Азије, Матјаш закуцавао у свој гол! Могло је да буде другачије.

Фудбал 07.01.2019 | 15:30
Куп Азије: Преокрет Кинеза против Киргистана!
Јордан је јуче шокирао Аустралију, а данас умало још једна велика сензација на АФЦ Купу Азије што би могло да значи да је ово идеално такмичење за хазардере који воле да потраже изненађења и високе квоте. Киргистан је наиме имао Кинезе у рукама, али је Павел Матјаш из клуба АГМК решио да свима покаже да у његовој домовини не мораш баш да будеш фудбалер да би зарађивао од фудбала. Две ужасне реакције 31-годишњег голмана, ова прва је заиста била нестварна, утабале су пут Кинезима до преокрета и победе од 2:1.

Кад је реч о Кинезима, поставља се питање што ли они уопште улажу онолике паре у домаћу лигу? Све те европске у јужноамеричке мегазвезде по свему судећи нису баш претерано унапредиле квалитет кинеских фудбалера. Ама баш ништа посебно нису данас показали Кинези, мада су у другом полувремену држали лопту у ногама што је и било очекивано имајући у виду да су јурили резултат после лепог гола Ахлидина Исраилову 42. минуту за неочекиваних 1:0.

После тога Киргистанци су се разумљиво повукли и велико је питање да ли би њихов бункер био пробијен да није било Матјаша. Просто, Кинези се баш и нису показали као технички превише обучени играчи. Али ако они нису умели против дуплог блока, Матјаш није умео против себе. Корнер са десне стране и високо одбијена лопта, имао је голман Киргистана све време света да се намести, могао је и да је хвата, могао је и да је пребаци преко гола... Ма, могао је шта је хтео, али је он изабрао да је кошаркашким жаргоном закуца у сопствену мрежу и остави и саиграче да га немо гледају, не знајући шта да му кажу.

Међутим, ни ту није био крај Матјашове трагикомедије, пошто смо у 78. минуту добили и дефинитивну потврду да он или не сме или не може да буде професионални голман. Неодлучан при излетању, нема сумње да би стигао ову лопту да није стао, а и кад је већ стао могао је барем да појури за Дабаом Јуом. Он је само дигао руке, правећи се луд, па Ју није имао проблем да погоди празну мрежу за коначних 2:1.

Кина је очекивано славила, мада није импресионирала. Али ако вам се квалитет фудбала на Купу Азије у УАЕ не допада превише – не мари. Увек је занимљиво са ликовима попут Матјаша. Питамо се само како су уопште залутали у професионалне воде?

АФЦ КУП, ГРУПНА ФАЗА - 1. КОЛО

ГРУПА А

Субота

УАЕ - Бахреин 1:1 (0:0)

Недеља

Тајланд - Индија 1:4 (1:1)

ГРУПА Б

Недеља

Аустралија - Јордан 0:1 (0:1)
/Бани Јасен 26/

Сирија - Палестина 0:0

ГРУПА Ц

Понедељак

Кина - Киргистан 2:1 (0:1)

/Матјаш 50, Ју 78 - Исраилов 42/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар