Kup Azije: Preokret Kineza protiv Kirgistana!

Strašno ko sve brani na prvenstvu Azije, Matjaš zakucavao u svoj gol! Moglo je da bude drugačije.

Fudbal 07.01.2019 | 15:30
Kup Azije: Preokret Kineza protiv Kirgistana!
Jordan je juče šokirao Australiju, a danas umalo još jedna velika senzacija na AFC Kupu Azije što bi moglo da znači da je ovo idealno takmičenje za hazardere koji vole da potraže iznenađenja i visoke kvote. Kirgistan je naime imao Kineze u rukama, ali je Pavel Matjaš iz kluba AGMK rešio da svima pokaže da u njegovoj domovini ne moraš baš da budeš fudbaler da bi zarađivao od fudbala. Dve užasne reakcije 31-godišnjeg golmana, ova prva je zaista bila nestvarna, utabale su put Kinezima do preokreta i pobede od 2:1.

Kad je reč o Kinezima, postavlja se pitanje što li oni uopšte ulažu onolike pare u domaću ligu? Sve te evropske u južnoameričke megazvezde po svemu sudeći nisu baš preterano unapredile kvalitet kineskih fudbalera. Ama baš ništa posebno nisu danas pokazali Kinezi, mada su u drugom poluvremenu držali loptu u nogama što je i bilo očekivano imajući u vidu da su jurili rezultat posle lepog gola Ahlidina Israilovu 42. minutu za neočekivanih 1:0.

Posle toga Kirgistanci su se razumljivo povukli i veliko je pitanje da li bi njihov bunker bio probijen da nije bilo Matjaša. Prosto, Kinezi se baš i nisu pokazali kao tehnički previše obučeni igrači. Ali ako oni nisu umeli protiv duplog bloka, Matjaš nije umeo protiv sebe. Korner sa desne strane i visoko odbijena lopta, imao je golman Kirgistana sve vreme sveta da se namesti, mogao je i da je hvata, mogao je i da je prebaci preko gola... Ma, mogao je šta je hteo, ali je on izabrao da je košarkaškim žargonom zakuca u sopstvenu mrežu i ostavi i saigrače da ga nemo gledaju, ne znajući šta da mu kažu.

Međutim, ni tu nije bio kraj Matjašove tragikomedije, pošto smo u 78. minutu dobili i definitivnu potvrdu da on ili ne sme ili ne može da bude profesionalni golman. Neodlučan pri izletanju, nema sumnje da bi stigao ovu loptu da nije stao, a i kad je već stao mogao je barem da pojuri za Dabaom Juom. On je samo digao ruke, praveći se lud, pa Ju nije imao problem da pogodi praznu mrežu za konačnih 2:1.

Kina je očekivano slavila, mada nije impresionirala. Ali ako vam se kvalitet fudbala na Kupu Azije u UAE ne dopada previše – ne mari. Uvek je zanimljivo sa likovima poput Matjaša. Pitamo se samo kako su uopšte zalutali u profesionalne vode?

AFC KUP, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA A

Subota

UAE - Bahrein 1:1 (0:0)

Nedelja

Tajland - Indija 1:4 (1:1)

GRUPA B

Nedelja

Australija - Jordan 0:1 (0:1)
/Bani Jasen 26/

Sirija - Palestina 0:0

GRUPA C

Ponedeljak

Kina - Kirgistan 2:1 (0:1)

/Matjaš 50, Ju 78 - Israilov 42/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar