Дјевојке, још једном јако и храбро, па на ЕП!

Одбојкашице БиХ у сриједу против Румунки у Лукавцу одлучују о пласману на ЕП.

Остали спортови 07.01.2019 | 18:45
Дјевојке, још једном јако и храбро, па на ЕП!
Женска сениорска одбојкашка репрезентација Босне и Херцеговине у сриједу у Лукавцу (од 17 сати) против селекције Румуније игра одлучујући сусрет у квалификацијама за пласман на Европско првенство, које ће се ове године одржати у четири земље - Турској, Пољској, Мађарској и Чешкој.

Избаранице селектора Горана Нешића, након сјајне побједе прије два дана у Латвији над домаћом селекцијом са 3:0, те домаћег пораза Румуније од Шпаније са 3:2, дошле су у прилику да у сусрету с директним конкурентом за друго мјесто у Ф-групи остваре историјски успјех и први пут изобре учешће на једном европском превенству.

Било која побједа над Румункама бх. тим води на ЕП.

"Након побједе у Латвији атмосфера у нашој екипи је одлична. Очекује нас тежак сусрет с Румункама, биће велики притисак на наше дјевојке и селектору, али пружила нам се велика прилика и надамо се позитивном исходу. Пласман на ЕП био би од великог значаја за Одбојкашки савез и одбојку у БиХ. Већ дужи низ година се улаже у женску сениорску репрезентацију и напорно ради с нашим најбољим одбојкашицама. Позивамо све навијаче да нас у сриједу подрже у покушају да остваримо историјски успјех", рекла је Амила Обрадовић генерална секретарка Одбојкашког савеза Босне и Херцеговине.

Иако су бх. одбојкашице на почетку квалификација након преокрета савладале Румунке у гостима са 3:2, по ријечима Амиле Обрадовић ради се о квалитетној екипи која на ранкинг листи Европске одбојкашке конфедерације - ЦЕВ заузима 18., док је БиХ на 29. мјесту.

Пред сусрете посљедњег, 6. кола квалификација у Ф-групи води селекција Шпаније са 11 бодова, друга је Румунија са истим бројем бодова, трећа је БиХ са осам, док је Латвија четврта без бодова.

Пласман на ЕП 2019. године обезбиједиће двије најбоље екипе из групе.

Парови посљедњег, 6. кола (Ф-група):

Босна и Херцеговина - Румунија (17.00)
Шпанија - Латвија (19.30)

Табела:

1. Шпанија 5 4 1 12:6 11
2. Румунија 5 3 2 11:13 11
3. Босна и Херцеговина 5 3 2 8:10 8
4. Латвија 5 0 5 0:15 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар