Djevojke, još jednom jako i hrabro, pa na EP!

Odbojkašice BiH u srijedu protiv Rumunki u Lukavcu odlučuju o plasmanu na EP.

Ostali sportovi 07.01.2019 | 18:45
Djevojke, još jednom jako i hrabro, pa na EP!
Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Lukavcu (od 17 sati) protiv selekcije Rumunije igra odlučujući susret u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u četiri zemlje - Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Izbaranice selektora Gorana Nešića, nakon sjajne pobjede prije dva dana u Latviji nad domaćom selekcijom sa 3:0, te domaćeg poraza Rumunije od Španije sa 3:2, došle su u priliku da u susretu s direktnim konkurentom za drugo mjesto u F-grupi ostvare istorijski uspjeh i prvi put izobre učešće na jednom evropskom prevenstvu.

Bilo koja pobjeda nad Rumunkama bh. tim vodi na EP.

"Nakon pobjede u Latviji atmosfera u našoj ekipi je odlična. Očekuje nas težak susret s Rumunkama, biće veliki pritisak na naše djevojke i selektoru, ali pružila nam se velika prilika i nadamo se pozitivnom ishodu. Plasman na EP bio bi od velikog značaja za Odbojkaški savez i odbojku u BiH. Već duži niz godina se ulaže u žensku seniorsku reprezentaciju i naporno radi s našim najboljim odbojkašicama. Pozivamo sve navijače da nas u srijedu podrže u pokušaju da ostvarimo istorijski uspjeh", rekla je Amila Obradović generalna sekretarka Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Iako su bh. odbojkašice na početku kvalifikacija nakon preokreta savladale Rumunke u gostima sa 3:2, po riječima Amile Obradović radi se o kvalitetnoj ekipi koja na ranking listi Evropske odbojkaške konfederacije - CEV zauzima 18., dok je BiH na 29. mjestu.

Pred susrete posljednjeg, 6. kola kvalifikacija u F-grupi vodi selekcija Španije sa 11 bodova, druga je Rumunija sa istim brojem bodova, treća je BiH sa osam, dok je Latvija četvrta bez bodova.

Plasman na EP 2019. godine obezbijediće dvije najbolje ekipe iz grupe.

Parovi posljednjeg, 6. kola (F-grupa):

Bosna i Hercegovina - Rumunija (17.00)
Španija - Latvija (19.30)

Tabela:

1. Španija 5 4 1 12:6 11
2. Rumunija 5 3 2 11:13 11
3. Bosna i Hercegovina 5 3 2 8:10 8
4. Latvija 5 0 5 0:15 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar