Ухапшен Вејн Руни!

Руни псовао пијан и завршио у затвору! Британски фудбалер Вејн Руни ухапшен је у децембру у САД због псовања у јавности и алкохолисаног стања, јављају британски медији.  

Фудбал 07.01.2019 | 10:45
Ухапшен Вејн Руни!
Легендарни енглески фудбалер и члан ДЦ Јунајтеда Вејн Руни ухапшен је због опијања и псовања крајем прошле године у Сједињеним Америчким Државама, потврдили су судски списи.

Како наводи Дејли телеграф, позивајући се на судске записе, Рунију је наложено да плати новчану казну од 25 долара, уз додатне трошкове.

Према наводима локалне полиције, фудбалер "ДЦ" јунајтеда ухапшен је 16. децембра на аеродрому Далас, на ободу Вашингтона, истиче Ројтерс. Он је каснијие пуштен из притвора.

Руни је у септрембру 2017. године био ухапшен у Британији због вожње у алкохолисаном стању и тада му је на две године одузета возачка дозвола, а морао је да плати казну од 170 фунти.

Тридесеттрогодишњи Руни је према писању америчких медија ухапшен на аеродрому Вашингтон у Вирџинији 16. децембра и пуштен је истог дана на слободу без плаћене кауције, пренио је "АБЦ".

Некадашњи капитен Енглеске и Манчестер јунајтеда, који је допутовао из Саудијске Арабију, платио је казну од 25 долара за кршења закона о псовању у Вирџинији.

Прецизније, члана четири овог закона који каже да ако неко псује или је пијан у јавности, или ако је под утицајем дрога или неког другог средства, сматраће се кривим за прекршај.

Рунијев клуб ДЦ Јунајтед се тим поводом кратко огласио у саопштењу и потврдио да је свјестан да вијести указују на Рунијево хапшење у децембру.

"Разумијемо интересовање медија за ово питање, али вјерујемо да је то Вејнова приватна ствар коју ће ДЦ Јунајтед интерно истражити. Немамо више коментара", саопштио је Рунијев клуб.

Руни иначе живи у Вашингтону након што је у јулу потписао троипогодишњи уговор за амерички клуб у којем је проглашен за најкориснијег играча и добитника "златне копачке" у 2018. години са 12 погодака из 21 утакмице.

Подсјетимо, ово није први пут да Рун има проблема са алкохолом...

У септембру 2017. године је такође ухапшен и то од енглеске полиције у Чешајеру јер је возио у алкохолисаном стању, а у том периоду је играо за Евертон. Признао је тада кривицу, кажњен је са 170 евра уз забрану вожње од двије године и сто сати друштвено корисног рада.

Осим тога, клуб из Ливерпула га је санкционисао додатно и то веома "папреном" сумом од 300.000 фунти.

У каријери је Руни постигао више од 250 голова откако је као 16-годишњак дебитовао за "карамеле" прије трансфера у Манчестер јунајтед.

Такође је и најбољи стријелац у репрезентацији Енглеске са 53 поготка и други играч са највише наступа за "Горди Албион" (120). Званично се опростио од националног тима у новембру прошле године на "Вемблију" против САД-а.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар