Uhapšen Vejn Runi!

Runi psovao pijan i završio u zatvoru! Britanski fudbaler Vejn Runi uhapšen je u decembru u SAD zbog psovanja u javnosti i alkoholisanog stanja, javljaju britanski mediji.  

Fudbal 07.01.2019 | 10:45
Uhapšen Vejn Runi!
Legendarni engleski fudbaler i član DC Junajteda Vejn Runi uhapšen je zbog opijanja i psovanja krajem prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdili su sudski spisi.

Kako navodi Dejli telegraf, pozivajući se na sudske zapise, Runiju je naloženo da plati novčanu kaznu od 25 dolara, uz dodatne troškove.

Prema navodima lokalne policije, fudbaler "DC" junajteda uhapšen je 16. decembra na aerodromu Dalas, na obodu Vašingtona, ističe Rojters. On je kasnijie pušten iz pritvora.

Runi je u septrembru 2017. godine bio uhapšen u Britaniji zbog vožnje u alkoholisanom stanju i tada mu je na dve godine oduzeta vozačka dozvola, a morao je da plati kaznu od 170 funti.

Tridesettrogodišnji Runi je prema pisanju američkih medija uhapšen na aerodromu Vašington u Virdžiniji 16. decembra i pušten je istog dana na slobodu bez plaćene kaucije, prenio je "ABC".

Nekadašnji kapiten Engleske i Mančester junajteda, koji je doputovao iz Saudijske Arabiju, platio je kaznu od 25 dolara za kršenja zakona o psovanju u Virdžiniji.

Preciznije, člana četiri ovog zakona koji kaže da ako neko psuje ili je pijan u javnosti, ili ako je pod uticajem droga ili nekog drugog sredstva, smatraće se krivim za prekršaj.

Runijev klub DC Junajted se tim povodom kratko oglasio u saopštenju i potvrdio da je svjestan da vijesti ukazuju na Runijevo hapšenje u decembru.

"Razumijemo interesovanje medija za ovo pitanje, ali vjerujemo da je to Vejnova privatna stvar koju će DC Junajted interno istražiti. Nemamo više komentara", saopštio je Runijev klub.

Runi inače živi u Vašingtonu nakon što je u julu potpisao troipogodišnji ugovor za američki klub u kojem je proglašen za najkorisnijeg igrača i dobitnika "zlatne kopačke" u 2018. godini sa 12 pogodaka iz 21 utakmice.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Run ima problema sa alkoholom...

U septembru 2017. godine je takođe uhapšen i to od engleske policije u Češajeru jer je vozio u alkoholisanom stanju, a u tom periodu je igrao za Everton. Priznao je tada krivicu, kažnjen je sa 170 evra uz zabranu vožnje od dvije godine i sto sati društveno korisnog rada.

Osim toga, klub iz Liverpula ga je sankcionisao dodatno i to veoma "paprenom" sumom od 300.000 funti.

U karijeri je Runi postigao više od 250 golova otkako je kao 16-godišnjak debitovao za "karamele" prije transfera u Mančester junajted.

Takođe je i najbolji strijelac u reprezentaciji Engleske sa 53 pogotka i drugi igrač sa najviše nastupa za "Gordi Albion" (120). Zvanično se oprostio od nacionalnog tima u novembru prošle godine na "Vembliju" protiv SAD-a.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar