Ренфро: Нема страха, само удара адреналин!

Нико у овој свлачионици није уплашен. Сви живимо од играња кошарке и знамо колико је свака лопта важна и од колико фактора зависи сваки меч.

Кошарка 07.01.2019 | 10:30
Ренфро: Нема страха, само удара адреналин!
Плејмејкер Партизана Алекс Ренфро, један од јунака победе над Морнаром у Јадранској лиги, истакао је да постоје много ствари које црно-бели морају боље да раде, али је додао да не види да код појединаца у екипи постоји страх када се играју неизвесне завршнице.

"Победа је победа. Нисмо дошли до ње на начин на који смо желели. Можемо ми много боље. Има много ствари које треба да поправимо. Ипак, победили смо а то је најважније. Лакше је причати након победе него након пораза и због тога смо задовољни, али имамо много ствари које морамо да исправимо. То је моје мишљење, али верујем да би се сви сложили са тим. Након свега морамо да будемо задовољни", рекао је Ренфро.

Шта је оно што је најважније да се у овом тренутку поправи и промени?

"Ја то не знам. То је посао тренера. Тренер ће то одлучити, он ће нам рећи шта је приоритет. То што ћемо вечерас изаћи одавде са оваквом победом, то је позитивно за све нас у овом моменту", каже Ренфро.

А каково је мишљење имао о свом новом тиму пре него што је обукао црно-бели дрес?

"Сматрам да је Партизан сјајан тим, са традицијом и историјом, са навијачима. Знао сам то. Играо сам против Партизана током мојих година играња у Европи. Срећан сам и поносан што сам сада део свега тога. Морамо да се фокусирамо на победе, то је оно што је најважније", додао је првотимац Партизана.

Након меча је тренер Андреа Тринкијери рекао да Ренфро, као најискуснији, није имао проблем због драматичне завршнице, али да је било млађих играча којима је рука "заиграла" због нервозе.

"У важним утакмицама, много је адреналина. Не бих рекао да је то страх, то је адреналин. Нико није уплашен, само желиш да даш свој максимум у сваком тренутку и то некада ситуацију чини много стресном. Нико у овој свлачионици није уплашен. Сви живимо од играња кошарке и знамо колико је свака лопта важна и од колико фактора зависи сваки меч. Некада је стресно, али не верујем да је ико од нас икада осетио страх", казао је Ренфро и наставио у сличном, скромном стилу.

"Мислим да је најважније било то што смо играли као тим. Морамо да наставимо чак и када погрешимо. Ако је у једном нападу кренуло лоше, не значи да ће се и следећи посед завршити грешком", додао је Американац.

Следећи меч црно-бели играју против немачке Албе у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа.

"Радујемо се томе, али нико од нас сада не размишља о следећем мечу. Сада ћемо да уживамо у овој победи. Сутра се враћамо на посао и радимо како нам тренер каже", закључио је Ренфро.



Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар