Renfro: Nema straha, samo udara adrenalin!

Niko u ovoj svlačionici nije uplašen. Svi živimo od igranja košarke i znamo koliko je svaka lopta važna i od koliko faktora zavisi svaki meč.

Košarka 07.01.2019 | 10:30
Renfro: Nema straha, samo udara adrenalin!
Plejmejker Partizana Aleks Renfro, jedan od junaka pobede nad Mornarom u Jadranskoj ligi, istakao je da postoje mnogo stvari koje crno-beli moraju bolje da rade, ali je dodao da ne vidi da kod pojedinaca u ekipi postoji strah kada se igraju neizvesne završnice.

"Pobeda je pobeda. Nismo došli do nje na način na koji smo želeli. Možemo mi mnogo bolje. Ima mnogo stvari koje treba da popravimo. Ipak, pobedili smo a to je najvažnije. Lakše je pričati nakon pobede nego nakon poraza i zbog toga smo zadovoljni, ali imamo mnogo stvari koje moramo da ispravimo. To je moje mišljenje, ali verujem da bi se svi složili sa tim. Nakon svega moramo da budemo zadovoljni", rekao je Renfro.

Šta je ono što je najvažnije da se u ovom trenutku popravi i promeni?

"Ja to ne znam. To je posao trenera. Trener će to odlučiti, on će nam reći šta je prioritet. To što ćemo večeras izaći odavde sa ovakvom pobedom, to je pozitivno za sve nas u ovom momentu", kaže Renfro.

A kakovo je mišljenje imao o svom novom timu pre nego što je obukao crno-beli dres?

"Smatram da je Partizan sjajan tim, sa tradicijom i istorijom, sa navijačima. Znao sam to. Igrao sam protiv Partizana tokom mojih godina igranja u Evropi. Srećan sam i ponosan što sam sada deo svega toga. Moramo da se fokusiramo na pobede, to je ono što je najvažnije", dodao je prvotimac Partizana.

Nakon meča je trener Andrea Trinkijeri rekao da Renfro, kao najiskusniji, nije imao problem zbog dramatične završnice, ali da je bilo mlađih igrača kojima je ruka "zaigrala" zbog nervoze.

"U važnim utakmicama, mnogo je adrenalina. Ne bih rekao da je to strah, to je adrenalin. Niko nije uplašen, samo želiš da daš svoj maksimum u svakom trenutku i to nekada situaciju čini mnogo stresnom. Niko u ovoj svlačionici nije uplašen. Svi živimo od igranja košarke i znamo koliko je svaka lopta važna i od koliko faktora zavisi svaki meč. Nekada je stresno, ali ne verujem da je iko od nas ikada osetio strah", kazao je Renfro i nastavio u sličnom, skromnom stilu.

"Mislim da je najvažnije bilo to što smo igrali kao tim. Moramo da nastavimo čak i kada pogrešimo. Ako je u jednom napadu krenulo loše, ne znači da će se i sledeći posed završiti greškom", dodao je Amerikanac.

Sledeći meč crno-beli igraju protiv nemačke Albe u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Radujemo se tome, ali niko od nas sada ne razmišlja o sledećem meču. Sada ćemo da uživamo u ovoj pobedi. Sutra se vraćamo na posao i radimo kako nam trener kaže", zaključio je Renfro.



Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar