Почела кинеска бајка на леду и снијегу

Харбину, граду на северу Кине познатом по љутим зимама, почео је Међународни фестивал леда и снега. Више од 300 мушкараца и жена, само у купаћим костимима, пркосе леденој води на такмичењу у пливању, као делу фестивала који је међу највећим у северној хемисфери.

Занимљивости 05.01.2019 | 11:27
Почела кинеска бајка на леду и снијегу
Температуре у овом граду, који се налази у кинеској провинцији Хејлонгђијанг, могу да се спусте на чак 35 Целзијусових степени испод нуле.

Страствени пливач Ју Хонгтао (50) месецима је тренирао у леденој води реке Сонгхуа како би се такмичио на зимском турниру у пливању на Фестивалу леда, који се сваке године одржава у Харбину, преноси Ројтерс.

„Морате почети с пливањем од јесени како би ваше тело могло да превазиђе нагли утицај хладноће на кардио-васкуларни систем. Када зароните у воду, осетите огромну хладноћу“, каже Ју, становник Харбина.

Фестивал леда у Харбину
Откако је први пут одржан почетком осамдесетих година прошлог века, Фестивал леда сваке године привлачи милионе посетилаца из целог света.

Међу највећим атракцијама су вожње санкама на реци Сонгхуа, групна венчања и огромне скулптуре од леда и снега које обликују хиљаде уметника и радника.

Посетиоци имају прилике да се диве минијатурним леденим репликама Колосеума и Миланске катедрале, посебно у дугим вечерима када скулптуре обасјају нежна светла у боји.

Фестивал привлачи и многобројне домаће туристе, који га описују као „зимски Дизниленд“, а представља највећи светски фестивал леда.



РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар