Билбија у Кореји: Брзо ћу се навићи!

Бањалучанин представљен као нови играч Гангвона.

Фудбал 04.01.2019 | 20:40
Билбија у Кореји: Брзо ћу се навићи!
Немања Билбија је нови играч Гангвона.

Један од најбољих играча у историји Премијер лиге БиХ је прихватио понуду корејског клуба и данас је је званично потписао уговор.

Билбија је ове зиме имао понуде из Турске и Кине, али се ипак одлучио за Јужну Кореју.

Бањалучанин је на представљању у новом клубу истакао да је срећан што је дошао у корејску "К лигу". Највећи ранг у тамошњем фудбалу.

"Вјерујем да ћу се брзо и лако навићи на нову средину и могу обећати да ћу дати све од себе како би екипа остварила што је могуће бољи резултат", рекао је Билбија на званичном представљању.

Потом се огласио и на Фејсбуку и најавио да би се једног дана могао вратити у Зрињски.

"Тешко ће бити замијенити екипу са којом сам освојио 3 узастопне титуле првака Босне и Херцеговине. Замијенити саиграче, пријатеље, Мостар, Зрињски, Ултрасе, Шулу, Баку...Нисам се опростио од Бијелог Бријега на начин на који сам желио, повреда није допустила, али можда неке силе нису ни дале да се опростимо јер предвиђају да ћу се вратити једног дана. До неког идућег виђења".

Билбија је у Зрињски стигао 2016. године, а у наредне три сезоне успио је три пута постати првак БиХ с Племићима. Он се афирмисао у једног од најбољих играча Премијер лиге БиХ, а ове сезоне је на 16 утакмица постигао 14 погодака.

Поред Зрињског, Билбија је у досадашњој каријери играо за Борац, Сарајево, Сплит и Војводину.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар