Bilbija u Koreji: Brzo ću se navići!

Banjalučanin predstavljen kao novi igrač Gangvona.

Fudbal 04.01.2019 | 20:40
Bilbija u Koreji: Brzo ću se navići!
Nemanja Bilbija je novi igrač Gangvona.

Jedan od najboljih igrača u istoriji Premijer lige BiH je prihvatio ponudu korejskog kluba i danas je je zvanično potpisao ugovor.

Bilbija je ove zime imao ponude iz Turske i Kine, ali se ipak odlučio za Južnu Koreju.

Banjalučanin je na predstavljanju u novom klubu istakao da je srećan što je došao u korejsku "K ligu". Najveći rang u tamošnjem fudbalu.

"Vjerujem da ću se brzo i lako navići na novu sredinu i mogu obećati da ću dati sve od sebe kako bi ekipa ostvarila što je moguće bolji rezultat", rekao je Bilbija na zvaničnom predstavljanju.

Potom se oglasio i na Fejsbuku i najavio da bi se jednog dana mogao vratiti u Zrinjski.

"Teško će biti zamijeniti ekipu sa kojom sam osvojio 3 uzastopne titule prvaka Bosne i Hercegovine. Zamijeniti saigrače, prijatelje, Mostar, Zrinjski, Ultrase, Šulu, Baku...Nisam se oprostio od Bijelog Brijega na način na koji sam želio, povreda nije dopustila, ali možda neke sile nisu ni dale da se oprostimo jer predviđaju da ću se vratiti jednog dana. Do nekog idućeg viđenja".

Bilbija je u Zrinjski stigao 2016. godine, a u naredne tri sezone uspio je tri puta postati prvak BiH s Plemićima. On se afirmisao u jednog od najboljih igrača Premijer lige BiH, a ove sezone je na 16 utakmica postigao 14 pogodaka.

Pored Zrinjskog, Bilbija je u dosadašnjoj karijeri igrao za Borac, Sarajevo, Split i Vojvodinu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar