ЦИК БиХ овјерио кандидатуре

- Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је, након извршених провјера, овјерила кандидатуре предложених кандидата политичких субјеката за учешће на пријевременим изборима за градоначелнике и начелнике девет локалних заједница у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ који ће бити одржани 17. фебруара.

Босна и Херцеговина 04.01.2019 | 11:21
ЦИК БиХ овјерио кандидатуре
ЦИК БиХ за градоначелника Добоја кандидат СДС-а је Небојша Шаиновић, а кандидат политичког субјекта Спас независних листа Добој биће Слободан Девић.

ЦИК је овјерио кандидатуру за градоначелника Требиња Мирка Ђурића из СНСД-а, те Саше Берјана из политичког субјекта Требиње заслужује боље.

Овјерене су и кандидатуре Небојше Караћа из СНСД-а и Николе Стојаковића из СП-а за начелника општине Рибник.

СНСД ће имати своје кандидате и за начелника Дрвара Душицу Рунић и Босанског Грахова Уроша Макића.

За избор начелника Бужима овјерена је кандидатура Мерсудина Нанића из СДА, а Домаљевац-Шамца Стјепана Пиљића из ХДЗ-а БиХ.

На листи за избор начелника Босанског Петровца биће кандидати СДП-а БиХ Ермин Хајдер, СДА Сенада Мехдин, СНСД-а Емина Мешић те ДФ-а Русмир Мујаџић.

Кандидати за начелника Какња су Елдин Миоч из СДП-а, Ивица Петровић из ХДЗ-а БиХ те Алдин Шљиво из СДА.

ЦИК је раније овјерио кандидатуре независних кандидата за пријевремене изборе за градоначелника Требиња, односно Добоја, те начелнике Бужима, Домаљевац-Шамца, Босанског Петровца, Дрвара, Рибника, Босанског Грахова и Какња.

За избор градоначелника Добоја овјерена је кандидатура шест независних кандидата Игора Јовановића, Бориса Јеринића, Слађана Старчевића, Владимира Марковића, Горана Симића, те Милована Дујаковића.

Независни кандидати учествоваће и у избору за начелника Бужима, и то Неџад Куделић и Изудин Боснић, Босанског Петровца Бранко Деспот и Дејан Прошић, Дрвара Дарко Кајтез, Босанског Грахова Милорад Глигић и Какња Хамза Бегић.

ЦИК је расписао пријевремене изборе за градоначелнике Требиња и Добоја, те начелнике Босанског Грахова, Босанског Петровца, Бужима, Домаљевца/Шамца, Дрвара и Какња након што су челни људи ових градова/општина на посљедњим општим изборима у БиХ освојили мандате на другим нивоима власти.

Пријевремени избори за општину Рибник расписани су јер је начелник ове општине Раденко Бањац опозван на референдуму одржаном 21. октобра.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоо Цувар

04.01.2019 10:35

Деву за градонацелника Добоја...Сад или никад а нема богзна какву конкуренцију. Напред до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

04.01.2019 14:26

Мислили су у Рудом да могу без уобичајене крађе листића. Међутим,преварили су се, опет ће морати бити изведена акција кодног назива АТЛАНТИК СИТИ.

Name

Раки

04.01.2019 11:29

Несу и никог другог ако има срба у добоју да казни папке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Требиње

04.01.2019 12:27

Бојкот и параде бурлетових и лукачевих батинаша за Дан Републике а такође и свих избора без скенера (новог изборног закона да се спријечи лоповлук).

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЧИТЕЉ ИЗ ДОБОЈА

04.01.2019 12:45

Да смо народ нормалан избор би био лак! Само је Небојша Шајиновић до сада зарађивао својим радом а сви остали кандидати су буџетски ухљеби који плату примају а да апсолутно ништа не раде!Зато пуна подршка за Шајиновића

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈ НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТ

04.01.2019 13:35

Свих шест тзв.” Независних кандидата за градонаћелника Добоја” јеринић,маркови,дујаковић,јовановић и симић су на платним списку Градске управе Добој.Толико о њиховој независности.А крајње је вријеме да ЦИК изнађе рјешење и онемогући фиктивно камдидовање.Јасно је да се ови кандидују како би добили право на именовање чланова и посматрача у бирачким одборима и учествовали у изборној крађи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

04.01.2019 16:53

ЦИК БИХ ЈЕ ЗАЈЕДНО СА СДА СНСД ПОКРО ИЗБОРЕ ПЕТРИЋ ЈЕ УЗЕО 3 МИЛ МАРАКА И ДОЗВОЛИО ДА КРИМИНАЛЦИ ПОБИЈЕДЕ И НАПРЕД ПЛАЋКАЈУ БИХ

ОДГОВОРИТЕ