CIK BiH ovjerio kandidature

- Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je, nakon izvršenih provjera, ovjerila kandidature predloženih kandidata političkih subjekata za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnike i načelnike devet lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ koji će biti održani 17. februara.

Bosna i Hercegovina 04.01.2019 | 11:21
CIK BiH ovjerio kandidature
CIK BiH za gradonačelnika Doboja kandidat SDS-a je Nebojša Šainović, a kandidat političkog subjekta Spas nezavisnih lista Doboj biće Slobodan Dević.

CIK je ovjerio kandidaturu za gradonačelnika Trebinja Mirka Đurića iz SNSD-a, te Saše Berjana iz političkog subjekta Trebinje zaslužuje bolje.

Ovjerene su i kandidature Nebojše Karaća iz SNSD-a i Nikole Stojakovića iz SP-a za načelnika opštine Ribnik.

SNSD će imati svoje kandidate i za načelnika Drvara Dušicu Runić i Bosanskog Grahova Uroša Makića.

Za izbor načelnika Bužima ovjerena je kandidatura Mersudina Nanića iz SDA, a Domaljevac-Šamca Stjepana Piljića iz HDZ-a BiH.

Na listi za izbor načelnika Bosanskog Petrovca biće kandidati SDP-a BiH Ermin Hajder, SDA Senada Mehdin, SNSD-a Emina Mešić te DF-a Rusmir Mujadžić.

Kandidati za načelnika Kaknja su Eldin Mioč iz SDP-a, Ivica Petrović iz HDZ-a BiH te Aldin Šljivo iz SDA.

CIK je ranije ovjerio kandidature nezavisnih kandidata za prijevremene izbore za gradonačelnika Trebinja, odnosno Doboja, te načelnike Bužima, Domaljevac-Šamca, Bosanskog Petrovca, Drvara, Ribnika, Bosanskog Grahova i Kaknja.

Za izbor gradonačelnika Doboja ovjerena je kandidatura šest nezavisnih kandidata Igora Jovanovića, Borisa Jerinića, Slađana Starčevića, Vladimira Markovića, Gorana Simića, te Milovana Dujakovića.

Nezavisni kandidati učestvovaće i u izboru za načelnika Bužima, i to Nedžad Kudelić i Izudin Bosnić, Bosanskog Petrovca Branko Despot i Dejan Prošić, Drvara Darko Kajtez, Bosanskog Grahova Milorad Gligić i Kaknja Hamza Begić.

CIK je raspisao prijevremene izbore za gradonačelnike Trebinja i Doboja, te načelnike Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Bužima, Domaljevca/Šamca, Drvara i Kaknja nakon što su čelni ljudi ovih gradova/opština na posljednjim opštim izborima u BiH osvojili mandate na drugim nivoima vlasti.

Prijevremeni izbori za opštinu Ribnik raspisani su jer je načelnik ove opštine Radenko Banjac opozvan na referendumu održanom 21. oktobra.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zoo Cuvar

04.01.2019 10:35

Devu za gradonacelnika Doboja...Sad ili nikad a nema bogzna kakvu konkurenciju. Napred do pobjede...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

04.01.2019 14:26

Mislili su u Rudom da mogu bez uobičajene krađe listića. Međutim,prevarili su se, opet će morati biti izvedena akcija kodnog naziva ATLANTIK SITI.

Name

Raki

04.01.2019 11:29

Nesu i nikog drugog ako ima srba u doboju da kazni papke

ODGOVORITE
Name

Ранко Требиње

04.01.2019 12:27

Бојкот и параде бурлетових и лукачевих батинаша за Дан Републике а такође и свих избора без скенера (новог изборног закона да се спријечи лоповлук).

ODGOVORITE
Name

UČITELJ IZ DOBOJA

04.01.2019 12:45

Da smo narod normalan izbor bi bio lak! Samo je Nebojša Šajinović do sada zarađivao svojim radom a svi ostali kandidati su budžetski uhljebi koji platu primaju a da apsolutno ništa ne rade!Zato puna podrška za Šajinovića

ODGOVORITE
Name

MOJ NEZAVISNI KANDIDAT

04.01.2019 13:35

Svih šest tzv.” Nezavisnih kandidata za gradonaćelnika Doboja” jerinić,markovi,dujaković,jovanović i simić su na platnim spisku Gradske uprave Doboj.Toliko o njihovoj nezavisnosti.A krajnje je vrijeme da CIK iznađe rješenje i onemogući fiktivno kamdidovanje.Jasno je da se ovi kandiduju kako bi dobili pravo na imenovanje članova i posmatrača u biračkim odborima i učestvovali u izbornoj krađi.

ODGOVORITE
Name

Rade

04.01.2019 16:53

CIK BIH JE ZAJEDNO SA SDA SNSD POKRO IZBORE PETRIĆ JE UZEO 3 MIL MARAKA I DOZVOLIO DA KRIMINALCI POBIJEDE I NAPRED PLAĆKAJU BIH

ODGOVORITE