Соколац: Без струје 20-ак села

Становници двадесетак соколачких села од јутрос су без струје, јер је дио далековода Каљина без напона због јаког вјетра и сњежних наноса, речено је Срни у Радној јединици Соколац “Електродистрибуције” Пале.

Република Српска 03.01.2019 | 11:16
Соколац: Без струје 20-ак села
Без струје су потрошачи од Каљине према Барама и према репетитору на Шахбеском граду.

Екипе монтера су од раних јутарњих часова на терену, али се због снијега који још пада отежано крећу до мјеста гдје треба утврдити и отклонити прекид, кажу у електродистрибутивној Радној јединици Соколац.

У овој радној једници додају да далековод Каљина, укупне дужине скоро 90 километара, највећим дијелом пролази кроз шумовите предјеле, што отежава његово одржавање у лошим временским условима, али вјерују да ће кварови убрзо бити отклоњени.


На ширем подручју Романије током ноћи је пало око 13 центиметара новог снијега, тако да сњежни покривач сада достиже 23 центиметра, што је довело до споријег одвијања саобраћаја, иако су сви магистрални и регионални путеви проходни. 

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске саопштено је да је преко превоја Романија на снази забрана саобраћаја за теретна возила са приколицом и шлепере.

Стручни сарадник за локалне путеве у општини Соколац Миланко Добриловић рекао је Срни да је рано јутрос започето чишћење приоритетних градских улица, према Дому здравља и другим јавним установама и предузећима од посебног значаја за ову локалну заједницу.

Након тога ће, како каже, услиједити чишћење саобраћајница у приградским насељима другог и трећег приоритета и приоритених путева до центра мјесних заједница Соколовићи, Каљина, Неорићи, Кнежина, Крушевци, Баре, Ћаварине, Бјелосављевићи и Ново село.

– Чишћење локалних путева другог и трећег приоритета биће настављено након што механизација упућена на ова подручја очисти приоритетне правце, тако да се надамо да ће током дана бити урађен најзначајнији дио посла – рекао је Добриловић.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сарајлија

03.01.2019 17:55

како то да једино у РС чим падне 10 цм сњега падну далеководи,нема струје чим гром опали...дозла да су ти далеководи од љесковог прућа а каблови од шпагета...

ОДГОВОРИТЕ