Sokolac: Bez struje 20-ak sela

Stanovnici dvadesetak sokolačkih sela od jutros su bez struje, jer je dio dalekovoda Kaljina bez napona zbog jakog vjetra i snježnih nanosa, rečeno je Srni u Radnoj jedinici Sokolac “Elektrodistribucije” Pale.

Republika Srpska 03.01.2019 | 11:16
Sokolac: Bez struje 20-ak sela
Bez struje su potrošači od Kaljine prema Barama i prema repetitoru na Šahbeskom gradu.

Ekipe montera su od ranih jutarnjih časova na terenu, ali se zbog snijega koji još pada otežano kreću do mjesta gdje treba utvrditi i otkloniti prekid, kažu u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac.

U ovoj radnoj jednici dodaju da dalekovod Kaljina, ukupne dužine skoro 90 kilometara, najvećim dijelom prolazi kroz šumovite predjele, što otežava njegovo održavanje u lošim vremenskim uslovima, ali vjeruju da će kvarovi ubrzo biti otklonjeni.


Na širem području Romanije tokom noći je palo oko 13 centimetara novog snijega, tako da snježni pokrivač sada dostiže 23 centimetra, što je dovelo do sporijeg odvijanja saobraćaja, iako su svi magistralni i regionalni putevi prohodni. 

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske saopšteno je da je preko prevoja Romanija na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Stručni saradnik za lokalne puteve u opštini Sokolac Milanko Dobrilović rekao je Srni da je rano jutros započeto čišćenje prioritetnih gradskih ulica, prema Domu zdravlja i drugim javnim ustanovama i preduzećima od posebnog značaja za ovu lokalnu zajednicu.

Nakon toga će, kako kaže, uslijediti čišćenje saobraćajnica u prigradskim naseljima drugog i trećeg prioriteta i prioritenih puteva do centra mjesnih zajednica Sokolovići, Kaljina, Neorići, Knežina, Kruševci, Bare, Ćavarine, Bjelosavljevići i Novo selo.

– Čišćenje lokalnih puteva drugog i trećeg prioriteta biće nastavljeno nakon što mehanizacija upućena na ova područja očisti prioritetne pravce, tako da se nadamo da će tokom dana biti urađen najznačajniji dio posla – rekao je Dobrilović.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sarajlija

03.01.2019 18:55

kako to da jedino u RS čim padne 10 cm snjega padnu dalekovodi,nema struje čim grom opali...dozla da su ti dalekovodi od ljeskovog pruća a kablovi od špageta...

ODGOVORITE