Ђоковић: Из свег срца сам навијао за Хрватску!

Суседне земље гледам као своје! Новак Ђоковић изјавио је да поштује спортисте који су постигли велике успехе и да је из срца навијао за Хрватску на Светском првенству у фудбалу.  Велики Новак Ђоковић: Људе из земаља еxYУ гледам као своје! “Знам да ће се многи увредити због тога што причам, разумем и поштујем, али ја сам такав“, каже први рекет света.

Тенис 04.01.2019 | 20:15
Ђоковић: Из свег срца сам навијао за Хрватску!
Ђоковић је додао и да на суседне државе гледа као на своје, те да поштује хрватског фудбалера Луку Модрића који је проглашен најбољим светским фудбалером, а поготово оне који долазе из "тако мале земље".

"Знам каква је политичка ситуација и знам да су ране из рата још свеже за многе људе...Чврсто верујем у то да спорт увек треба да се држи ван политике", рекао је Ђоковић за "Блиц". 

Он је додао да спортисти узајамним поштовањем показују да је оно изнад свега. 

"Нама су они прве комшије, и Хрватска и Србија и БиХ и Македонија и Црна Гора и некако на њих гледам као на своје. Никада нисам имао друго мишљење и ја ћу остати при томе", закључио је Ђоковић.

Да комшији цркне крава стара је народна изрека коју на брдовитом Балкану посебно волимо да рабимо кад је спорт у питању. А кад је спорт у питању ми у Србији немамо већег од Новака Ђоковића. И није то случајно. За велике успехе потребно је и велико срце, а Ђоковић га је још једном отворио у разговору са извештачима српских медија на турниру у Дохи.

Повод је био новогодишњи интервју Луке Модрића за Спортски журнал у којем је званично најбољи фудбалер света за 2018. рекао да кад гледа тенис увек навија за Новака Ђоковића. Осим наравно кад игра против хрватских тенисера. Ђоковић се захваљује на пажњи, подсећа да је Модрића упознао на НБА утакмици док је играо АТП турнир у Мајамију и додаје да поштује све на овој планети, посебно људе који су жртвовали пуно тога и успели да полазећи из тако мале земље направе толико тога. Због тога понавља да је током Мундијала...

“Наравно да сам навијао из срца за њих“, каже Ђоковић мислећи на фудбалере Хрватске.

Политика га не занима. Новак је у правом смислу те фразе – светски човек.

“Знам да је таква политичка ситуација и да су ране из рата још јако свеже за многе људе и могу само да замислим како је људима који су некога изгубили у тим ратовима. То је једна врло осетљива тема и не бих  превише залазио у њу, осим да покажем саосећање и разумевање... Молим се за свакога, јер рат није никоме ништа добро донео. Али спорт треба увек да се држи ван политике и у то чврсто верујем, као и велика већина, ако не и сви спортисти из региона којем сам упознао и имао прилике да се дружим. Просто су на истој менталној фреквенцијиу односу на те неке осетљиве теме које остављамо на срани за некога другога да се бави тиме“, каже Ђоковић.

Свестан је да ће му многи у Србији замерити на овим људским речима, али...

“Нама су они прве комшије, Хрватска и Србија и Босна и Македонија и све земље бивше Југославије. Некако, на њих гледам као на своје. Никада нисам имао никакво друго мишљење. Остаћу при своме, знам да ће се многи људи вероватно увредити због овога што причам и ја их, опет кажем, разумем и поштујем, али ја са такав“.

И не треба да се мења.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар