Đoković: Iz sveg srca sam navijao za Hrvatsku!

Susedne zemlje gledam kao svoje! Novak Đoković izjavio je da poštuje sportiste koji su postigli velike uspehe i da je iz srca navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu.  Veliki Novak Đoković: Ljude iz zemalja exYU gledam kao svoje! “Znam da će se mnogi uvrediti zbog toga što pričam, razumem i poštujem, ali ja sam takav“, kaže prvi reket sveta.

Tenis 04.01.2019 | 20:15
Đoković: Iz sveg srca sam navijao za Hrvatsku!
Đoković je dodao i da na susedne države gleda kao na svoje, te da poštuje hrvatskog fudbalera Luku Modrića koji je proglašen najboljim svetskim fudbalerom, a pogotovo one koji dolaze iz "tako male zemlje".

"Znam kakva je politička situacija i znam da su rane iz rata još sveže za mnoge ljude...Čvrsto verujem u to da sport uvek treba da se drži van politike", rekao je Đoković za "Blic". 

On je dodao da sportisti uzajamnim poštovanjem pokazuju da je ono iznad svega. 

"Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija i Crna Gora i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drugo mišljenje i ja ću ostati pri tome", zaključio je Đoković.

Da komšiji crkne krava stara je narodna izreka koju na brdovitom Balkanu posebno volimo da rabimo kad je sport u pitanju. A kad je sport u pitanju mi u Srbiji nemamo većeg od Novaka Đokovića. I nije to slučajno. Za velike uspehe potrebno je i veliko srce, a Đoković ga je još jednom otvorio u razgovoru sa izveštačima srpskih medija na turniru u Dohi.

Povod je bio novogodišnji intervju Luke Modrića za Sportski žurnal u kojem je zvanično najbolji fudbaler sveta za 2018. rekao da kad gleda tenis uvek navija za Novaka Đokovića. Osim naravno kad igra protiv hrvatskih tenisera. Đoković se zahvaljuje na pažnji, podseća da je Modrića upoznao na NBA utakmici dok je igrao ATP turnir u Majamiju i dodaje da poštuje sve na ovoj planeti, posebno ljude koji su žrtvovali puno toga i uspeli da polazeći iz tako male zemlje naprave toliko toga. Zbog toga ponavlja da je tokom Mundijala...

“Naravno da sam navijao iz srca za njih“, kaže Đoković misleći na fudbalere Hrvatske.

Politika ga ne zanima. Novak je u pravom smislu te fraze – svetski čovek.

“Znam da je takva politička situacija i da su rane iz rata još jako sveže za mnoge ljude i mogu samo da zamislim kako je ljudima koji su nekoga izgubili u tim ratovima. To je jedna vrlo osetljiva tema i ne bih  previše zalazio u nju, osim da pokažem saosećanje i razumevanje... Molim se za svakoga, jer rat nije nikome ništa dobro doneo. Ali sport treba uvek da se drži van politike i u to čvrsto verujem, kao i velika većina, ako ne i svi sportisti iz regiona kojem sam upoznao i imao prilike da se družim. Prosto su na istoj mentalnoj frekvencijiu odnosu na te neke osetljive teme koje ostavljamo na srani za nekoga drugoga da se bavi time“, kaže Đoković.

Svestan je da će mu mnogi u Srbiji zameriti na ovim ljudskim rečima, ali...

“Nama su oni prve komšije, Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija i sve zemlje bivše Jugoslavije. Nekako, na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao nikakvo drugo mišljenje. Ostaću pri svome, znam da će se mnogi ljudi verovatno uvrediti zbog ovoga što pričam i ja ih, opet kažem, razumem i poštujem, ali ja sa takav“.

I ne treba da se menja.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar