Кешељ: Жао ми је што раније нисам открио "четворку"!

"Могу да раширим одбрану, да узмем 'отворен' шут. . . ", рекао је један од јунака прве Звездине победе у Топ 16 фази Еврокупа.

Кошарка 03.01.2019 | 15:15
Кешељ: Жао ми је што раније нисам открио "четворку"!
У завршници меча, када је Звезди било најтеже против Лиможа, Филип Човић и Марко Кешељпреузели су иницијативу и повели црвено-беле ка тријумфу.

Резервни "плеј" шампиона Србије у кратком периоду је "везао" три тројке, важан погодак уз фаул и шест асистенција, којима је разигравао остатак екипе. 

На првом месту, Марка Кешеља, стрелца два важна поготка за три у завршници.

После утакмице, Звездин тренер Милан Томић рекао је да у тим тренуцима "није ризикивао, већ слушао тренерски инсинкт", објаснивши уз то да верује у свих 15 играча које је прошлог лета одабрао.

На дан свог 31. рођендана и важне победе, Кешељ је након меча истакао значај доброг тренерског и тимског рада.

"Ово је одраз квалитетног тренера и тога што се понашамо као права екипа. Мислим да се то види и са стране. На тренингу добијамо самопоуздање и кроз добру одбрану", истакао је један од искуснијих играча црвено-белих.

С обзиром на то да ове сезоне има немерљиво значајнију улогу у односу на прошлу, Кешељу очигледно прија "селидба" на позицију крилног центра, на којој раније у каријери није играо.

"Не мислим да су играчи на позицији 'четири' много виши од мене, а тежи вероватно јесу. Можда је то хендикеп у одбрани који покривамо ротацијама, али тиме исто тако правимо и предност у нападу. Могу да 'раширим' одбрану, да 'узмем' отворен шут са средине игралишта, а не са позиције на 45 степени или из ћошка која је карактеристична за позицију крила. Жао ми је што нисам позицију четворке открио раније", додао је Кешељ.

Љубимац Звездиних навијача памтиће рођендан по победи, важним тројкама, али и скандирању са трибина.

"То ми је уз победу коју су ми играчи поклонили сигурно највећи поклон. Веома сам им захвалан због тога", додао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар