Kešelj: Žao mi je što ranije nisam otkrio "četvorku"!

"Mogu da raširim odbranu, da uzmem 'otvoren' šut. . . ", rekao je jedan od junaka prve Zvezdine pobede u Top 16 fazi Evrokupa.

Košarka 03.01.2019 | 15:15
Kešelj: Žao mi je što ranije nisam otkrio "četvorku"!
U završnici meča, kada je Zvezdi bilo najteže protiv Limoža, Filip Čović i Marko Kešeljpreuzeli su inicijativu i poveli crveno-bele ka trijumfu.

Rezervni "plej" šampiona Srbije u kratkom periodu je "vezao" tri trojke, važan pogodak uz faul i šest asistencija, kojima je razigravao ostatak ekipe. 

Na prvom mestu, Marka Kešelja, strelca dva važna pogotka za tri u završnici.

Posle utakmice, Zvezdin trener Milan Tomić rekao je da u tim trenucima "nije rizikivao, već slušao trenerski insinkt", objasnivši uz to da veruje u svih 15 igrača koje je prošlog leta odabrao.

Na dan svog 31. rođendana i važne pobede, Kešelj je nakon meča istakao značaj dobrog trenerskog i timskog rada.

"Ovo je odraz kvalitetnog trenera i toga što se ponašamo kao prava ekipa. Mislim da se to vidi i sa strane. Na treningu dobijamo samopouzdanje i kroz dobru odbranu", istakao je jedan od iskusnijih igrača crveno-belih.

S obzirom na to da ove sezone ima nemerljivo značajniju ulogu u odnosu na prošlu, Kešelju očigledno prija "selidba" na poziciju krilnog centra, na kojoj ranije u karijeri nije igrao.

"Ne mislim da su igrači na poziciji 'četiri' mnogo viši od mene, a teži verovatno jesu. Možda je to hendikep u odbrani koji pokrivamo rotacijama, ali time isto tako pravimo i prednost u napadu. Mogu da 'raširim' odbranu, da 'uzmem' otvoren šut sa sredine igrališta, a ne sa pozicije na 45 stepeni ili iz ćoška koja je karakteristična za poziciju krila. Žao mi je što nisam poziciju četvorke otkrio ranije", dodao je Kešelj.

Ljubimac Zvezdinih navijača pamtiće rođendan po pobedi, važnim trojkama, ali i skandiranju sa tribina.

"To mi je uz pobedu koju su mi igrači poklonili sigurno najveći poklon. Veoma sam im zahvalan zbog toga", dodao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar