Шта је пред смрт рекао Гига

Српски легендарни глумац Марко Николић (72) дуго је водио битку с опасном болешћу, а да му нимало није било лако признао је у последњем интервјуу који је 5. маја дао за магазин Глоссy.  Тада је још био у периоду када је мислио да се опоравио и да се опака болест неће вратити.

Забава 03.01.2019 | 07:22
Шта је пред смрт рекао Гига
- Преживео сам то што сам преживео и био на самој ивици живота. И то је страшно. У оваквој ситуацији нема никаквих одбрамбених механизама као што постоје за неке друге стресне случајеве, па да човек може да се брани. Кад дођеш у ситуацију да се суочиш с нестанком, више мислиш на своју околину, на породицу, на пса, лепе тренутке које ћеш пропустити, пецање, Дунав, чамац... Можете да замислите колики је то страх када од њега више не пијем, не пушим, не једем месо - признао је легендарни Гига.

Пре болести, причао је, био је прави сладокусац, а последњих месеци сам је спремао себи храну и то само оно што је могао да једе.

- Више и није толико важно шта једеш већ да једеш на време, а ја имам и шећер, који такође има тај захтев због инсулина. Али, и поред свега тога, осећам се веома добро, пун сам духа, имам кондиције да радим - навео је Николић у мају.

На питање да ли за нечим жали, рекао је:

- Кад бих почео да размишљам, све би се, што каже мој омиљени Оливер Драгојевић, свело на то да кад скупиш шта је било, цели живот у једну песму стане. Е мени се сада тако чини. За чим да жалим? Више бих провео времена набрајајући за чим да жалим него што сам уопште провео живота, јер сам изузетно љубопитљив и заинтересован за све живо на свету.

Гига је признао и да се растурао од патње кад је љубав у питању, али да кад би се заинтересовао за неку жену, нико и ништа не би могло да га одврати од ње.

- Кад је реч о духовности и правој, искреној љубави, нисам бирао. Није било битно да ли је позната или непозната личност, да ли је уметница или спортисткиња, да ли је висока, ниска, мршава, дебела. Кад ми се нешто свиди у њој, могло је њих петсто да ми скрене пажњу како нисам нормалан, не би вредело, јер ја сам себи нашао нешто што ми је интересантно. Не знам да ли на жалост или на срећу, али три пута сам се женио и имам троје дивне деце из та три брака - испричао је глумац.

У последњем интервјуу, док се још добро осећао, наш сјајни Гига рекао је и да је лепо што је болест успео да одложи, али да је свестан да је ово само одлагање.

- Кад испред неког укочи аутомобил на пет центиметара, то је само одлагање до биолошке смрти. Тако сам схватио живот. Сви морамо да одемо, али много је боље кад то дође природним путем. Жена ми је недавно рекла да сам идиот јер сам јој се пожалио: "Боже, Дубравка, шта је ово, моје колеге само падају као снопље, просто ми дође непријатно што сам преживео." Али нисам крив, тако је бог показао - рекао је тада Гига.

(Телеграф.рс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сумадинац

03.01.2019 09:00

Драги Гиго,слава ти,и хвала ти за све сто сам прузио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

03.01.2019 20:50

Слава му

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЛТЕР

03.01.2019 21:21

Хвала ти велики Гига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

04.01.2019 13:11

нека му је вјецна слава

ОДГОВОРИТЕ