Šta je pred smrt rekao Giga

Srpski legendarni glumac Marko Nikolić (72) dugo je vodio bitku s opasnom bolešću, a da mu nimalo nije bilo lako priznao je u poslednjem intervjuu koji je 5. maja dao za magazin Glossy.  Tada je još bio u periodu kada je mislio da se oporavio i da se opaka bolest neće vratiti.

Zabava 03.01.2019 | 07:22
Šta je pred smrt rekao Giga
- Preživeo sam to što sam preživeo i bio na samoj ivici života. I to je strašno. U ovakvoj situaciji nema nikakvih odbrambenih mehanizama kao što postoje za neke druge stresne slučajeve, pa da čovek može da se brani. Kad dođeš u situaciju da se suočiš s nestankom, više misliš na svoju okolinu, na porodicu, na psa, lepe trenutke koje ćeš propustiti, pecanje, Dunav, čamac... Možete da zamislite koliki je to strah kada od njega više ne pijem, ne pušim, ne jedem meso - priznao je legendarni Giga.

Pre bolesti, pričao je, bio je pravi sladokusac, a poslednjih meseci sam je spremao sebi hranu i to samo ono što je mogao da jede.

- Više i nije toliko važno šta jedeš već da jedeš na vreme, a ja imam i šećer, koji takođe ima taj zahtev zbog insulina. Ali, i pored svega toga, osećam se veoma dobro, pun sam duha, imam kondicije da radim - naveo je Nikolić u maju.

Na pitanje da li za nečim žali, rekao je:

- Kad bih počeo da razmišljam, sve bi se, što kaže moj omiljeni Oliver Dragojević, svelo na to da kad skupiš šta je bilo, celi život u jednu pesmu stane. E meni se sada tako čini. Za čim da žalim? Više bih proveo vremena nabrajajući za čim da žalim nego što sam uopšte proveo života, jer sam izuzetno ljubopitljiv i zainteresovan za sve živo na svetu.

Giga je priznao i da se rasturao od patnje kad je ljubav u pitanju, ali da kad bi se zainteresovao za neku ženu, niko i ništa ne bi moglo da ga odvrati od nje.

- Kad je reč o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vredelo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne dece iz ta tri braka - ispričao je glumac.

U poslednjem intervjuu, dok se još dobro osećao, naš sjajni Giga rekao je i da je lepo što je bolest uspeo da odloži, ali da je svestan da je ovo samo odlaganje.

- Kad ispred nekog ukoči automobil na pet centimetara, to je samo odlaganje do biološke smrti. Tako sam shvatio život. Svi moramo da odemo, ali mnogo je bolje kad to dođe prirodnim putem. Žena mi je nedavno rekla da sam idiot jer sam joj se požalio: "Bože, Dubravka, šta je ovo, moje kolege samo padaju kao snoplje, prosto mi dođe neprijatno što sam preživeo." Ali nisam kriv, tako je bog pokazao - rekao je tada Giga.

(Telegraf.rs)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sumadinac

03.01.2019 09:00

Dragi Gigo,slava ti,i hvala ti za sve sto sam pruzio!

ODGOVORITE
Name

Nako

03.01.2019 20:50

Slava mu

ODGOVORITE
Name

VALTER

03.01.2019 21:21

Hvala ti veliki Giga.

ODGOVORITE
Name

sasa

04.01.2019 13:11

neka mu je vjecna slava

ODGOVORITE