Томић: Марко, Бориша, Филип... Вјерујем у свих 15!

"Овај тим сам одабрао и увек ћу бити уз ове играче", рекао је Звездин тренер после тријумфа против Лиможа. Говорио о одсутнима и објаснио да "није зајебанција" да сваки меч захтева максимум.

Кошарка 03.01.2019 | 13:30
Томић: Марко, Бориша, Филип... Вјерујем у свих 15!
Црвена звезда мтс успешно је ушла у Топ 16 Еврокупа, победивши у "Пиониру" француски Лимож.

Након тријумфа у којем је запажен био Бориша Симанић и који су "оверили" играчи са клупе, Филип Човић и Марко Кешељ, тренер црвено-белих рекао је да је очекивао меч какав је пуна хала и видела - тежак и прожет осцилацијама.

"Пре жреба за Еврокуп желео сам да почнемо Топ 16 фазу у гостима. Када играте прву код куће, онда је притисак на вама, а ако играте ван свог паркета, онда је победа добра, а ако се изгуби - ником ништа", рекао је Томић на конференцији за новинаре.

У осврту на утакмицу, Звездин шеф струке рекао је да је његов тим одиграо "изврсно, с обзиром на околности".

"Питаћете ме зашто изврсно - а ја ћу одговорити да је дерби против Будућности исцрпео велику енергију. После тога је дошла Нова година и момци нису легли у поноћ, јер су људска бића и имају породице и морају да понекад прославе нешто. Највећи проблем је била енергија и играчи са клупе су повукли екипу и зато сам рекао пре сезоне да је Звезда тим, а не индивидуалци. Само тим може да нешто добро уради у Европи".

Упитан за петорку која је "преломила" и завршила меч, са Човићем на "плеју" и Кешељом на "четворки", Томић је рекао да је и против Будућности први пут упарио играче који до тада нису играли истовремено. "Тада су играли Лазић и Перпероглу, а нису до те утакмице", подсетио је он.

Тренер црвено-белих нагласио је још једном да има поверење у све играче.

"Није у питању само Марко (Кешељ). Све сам их изабрао летос, то су моји играчи и одговаран сам за њих. Кад имаш 15 играча у екипи свако мора да буде спреман да помогне у сваком тренутку. И Марко је помогао и Бориша последње две три недеље игра одлично и Филип је заиграо после повреде, па болести и одиграо феноменалну утакмицу. Све су то моји играчи и бићу увек уз њих, да их подржавам, а они морају да пристану на рад и на то да у свакој утакмици дају 100 одсто".

Томић је појединачно говорио и о онима који нису били у саставу:

- О Мохамеду Фајеу...

"Има проблем са скочним зглобом већ две недеље, од Меге. Могао је данас да игра, али је одрадио само један тренинг. Као тренер не желим да ставим играча да после једног тренинга одигра овако тешку утакмицу. Ипак, прошла је повреда и биће у саставу за меч против Крке у петак".

- О Огњену Добрићу...

"Био је болестан последња три дана, имао је температуру. Одрадио је један тренинг, тако да увек стављам играче који имају бар три тренинга. То је неопходно да би био у тиму. Дакле, био је болестан, а пре тога није био болестан, па је био ван 12".

- Одговор на питање о Алекси Раданову, Томић је почео саветом за новинаре.

"Мислим да вас више интересује ко је ван екипе. Ви српском народу треба да дајете добре вести и то је мој предлог вама. Која је добра вест вечерас? Да је Звезда победила... Вратићу се на питање за Добрића. Одговорио сам вам на леп начин, а у једном тренутку сам помислио и да вам одговорим питањем - да нисте можда Добрићев брат? Ипак, нисам хтео тако да одговорим", насмејао се Томић.

"Што се тиче Раданова, имао је проблем са леђима, па са зглобом. Тако да ни он није тренирао.Имали смо дакле проблем са Добрићем, Радановим, Фајеом, Човићем који је такође био болестан... То су четири играча. Је л' Неша Илић (спортски директор Звезде) био на клупи", иронично је додао Звездин тренер.

Петорка на крају? Никад ризик...

Упитан за састав петорке која је донела победу (Човић, Давидовац, Перпероглу, Кешељ, Цирбес), Томић је рекао да та одлука није била "суптилан ризик".

"Никад ризик, већ увек тренерски инсинкт", одговорио је Звездин тренер.

Томић је двапут поновио поруку да без обзира на перфектан скор свог тима у АБА лиги (13-0) сваки меч и даље захтева максимални приступ.

"Од рекорда нико ништа није добио у животу. Од титула да, од рекорда не. То сам рекао и на почетку сезоне. Са Олимпијакосом смо једном имали 25 победа низу и ништа нисмо освојили. Била је то неуспешна сезона. Подсећам, АБА лига се још није завршила и требало би да будемо озбиљни јер ништа није завршено. Овај тим мора да игра сваку утакмицу озбиљно, јер нема то искуство да се опусти па да следећу добије. То није зајебанција, већ је истина. Звезда треба сваку утакмицу да игра 100 одсто и да се никад не опушта. То је једини начин да се нешто уради на крају добро", порука је шефа струке црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар