Tomić: Marko, Boriša, Filip... Vjerujem u svih 15!

"Ovaj tim sam odabrao i uvek ću biti uz ove igrače", rekao je Zvezdin trener posle trijumfa protiv Limoža. Govorio o odsutnima i objasnio da "nije zajebancija" da svaki meč zahteva maksimum.

Košarka 03.01.2019 | 13:30
Tomić: Marko, Boriša, Filip... Vjerujem u svih 15!
Crvena zvezda mts uspešno je ušla u Top 16 Evrokupa, pobedivši u "Pioniru" francuski Limož.

Nakon trijumfa u kojem je zapažen bio Boriša Simanić i koji su "overili" igrači sa klupe, Filip Čović i Marko Kešelj, trener crveno-belih rekao je da je očekivao meč kakav je puna hala i videla - težak i prožet oscilacijama.

"Pre žreba za Evrokup želeo sam da počnemo Top 16 fazu u gostima. Kada igrate prvu kod kuće, onda je pritisak na vama, a ako igrate van svog parketa, onda je pobeda dobra, a ako se izgubi - nikom ništa", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

U osvrtu na utakmicu, Zvezdin šef struke rekao je da je njegov tim odigrao "izvrsno, s obzirom na okolnosti".

"Pitaćete me zašto izvrsno - a ja ću odgovoriti da je derbi protiv Budućnosti iscrpeo veliku energiju. Posle toga je došla Nova godina i momci nisu legli u ponoć, jer su ljudska bića i imaju porodice i moraju da ponekad proslave nešto. Najveći problem je bila energija i igrači sa klupe su povukli ekipu i zato sam rekao pre sezone da je Zvezda tim, a ne individualci. Samo tim može da nešto dobro uradi u Evropi".

Upitan za petorku koja je "prelomila" i završila meč, sa Čovićem na "pleju" i Kešeljom na "četvorki", Tomić je rekao da je i protiv Budućnosti prvi put upario igrače koji do tada nisu igrali istovremeno. "Tada su igrali Lazić i Perperoglu, a nisu do te utakmice", podsetio je on.

Trener crveno-belih naglasio je još jednom da ima poverenje u sve igrače.

"Nije u pitanju samo Marko (Kešelj). Sve sam ih izabrao letos, to su moji igrači i odgovaran sam za njih. Kad imaš 15 igrača u ekipi svako mora da bude spreman da pomogne u svakom trenutku. I Marko je pomogao i Boriša poslednje dve tri nedelje igra odlično i Filip je zaigrao posle povrede, pa bolesti i odigrao fenomenalnu utakmicu. Sve su to moji igrači i biću uvek uz njih, da ih podržavam, a oni moraju da pristanu na rad i na to da u svakoj utakmici daju 100 odsto".

Tomić je pojedinačno govorio i o onima koji nisu bili u sastavu:

- O Mohamedu Fajeu...

"Ima problem sa skočnim zglobom već dve nedelje, od Mege. Mogao je danas da igra, ali je odradio samo jedan trening. Kao trener ne želim da stavim igrača da posle jednog treninga odigra ovako tešku utakmicu. Ipak, prošla je povreda i biće u sastavu za meč protiv Krke u petak".

- O Ognjenu Dobriću...

"Bio je bolestan poslednja tri dana, imao je temperaturu. Odradio je jedan trening, tako da uvek stavljam igrače koji imaju bar tri treninga. To je neophodno da bi bio u timu. Dakle, bio je bolestan, a pre toga nije bio bolestan, pa je bio van 12".

- Odgovor na pitanje o Aleksi Radanovu, Tomić je počeo savetom za novinare.

"Mislim da vas više interesuje ko je van ekipe. Vi srpskom narodu treba da dajete dobre vesti i to je moj predlog vama. Koja je dobra vest večeras? Da je Zvezda pobedila... Vratiću se na pitanje za Dobrića. Odgovorio sam vam na lep način, a u jednom trenutku sam pomislio i da vam odgovorim pitanjem - da niste možda Dobrićev brat? Ipak, nisam hteo tako da odgovorim", nasmejao se Tomić.

"Što se tiče Radanova, imao je problem sa leđima, pa sa zglobom. Tako da ni on nije trenirao.Imali smo dakle problem sa Dobrićem, Radanovim, Fajeom, Čovićem koji je takođe bio bolestan... To su četiri igrača. Je l' Neša Ilić (sportski direktor Zvezde) bio na klupi", ironično je dodao Zvezdin trener.

Petorka na kraju? Nikad rizik...

Upitan za sastav petorke koja je donela pobedu (Čović, Davidovac, Perperoglu, Kešelj, Cirbes), Tomić je rekao da ta odluka nije bila "suptilan rizik".

"Nikad rizik, već uvek trenerski insinkt", odgovorio je Zvezdin trener.

Tomić je dvaput ponovio poruku da bez obzira na perfektan skor svog tima u ABA ligi (13-0) svaki meč i dalje zahteva maksimalni pristup.

"Od rekorda niko ništa nije dobio u životu. Od titula da, od rekorda ne. To sam rekao i na početku sezone. Sa Olimpijakosom smo jednom imali 25 pobeda nizu i ništa nismo osvojili. Bila je to neuspešna sezona. Podsećam, ABA liga se još nije završila i trebalo bi da budemo ozbiljni jer ništa nije završeno. Ovaj tim mora da igra svaku utakmicu ozbiljno, jer nema to iskustvo da se opusti pa da sledeću dobije. To nije zajebancija, već je istina. Zvezda treba svaku utakmicu da igra 100 odsto i da se nikad ne opušta. To je jedini način da se nešto uradi na kraju dobro", poruka je šefa struke crveno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar